Albin Lee Meldau

Med en förmåga att leverera gripande framträdanden har han blivit hyllad för sitt sätt att förmedla känslor genom sina låtar. Med miljontals lyssningar på Spotify och med flertalet slutsålda konserter i bakfickan är han en av Sveriges främsta stjärnor. Den 31 december 2023, kl. 20.00 i TV4, får vi höra Albin Lee Meldau i BingoLottos Nyårsbingo!

Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldaus musikaliska resa har präglats av en känslomässig intensitet och en unik förmåga att förmedla berättelser genom sin musik. Med rötterna i Göteborg, har han tagit intryck från olika genrer, inklusive soul, pop och blues. Under 2018 fick många runt om i landet för första gången upp ögonen för Albin, då hans medverkan och tolkningar i "Så mycket bättre" gick rakt in i svenska folkets hjärtan. Många tänker troligvis på låten "Josefin" när namnet Albin Lee Meldau kommer upp, vilket är fullt rimligt då sången har streamats över 60 miljoner gånger på Spotify och spenderat mycket tid på den svenska topplistan. 

Ett händelserikt 2023

Under året har Albin Lee Meldau besökt de flesta städer runt om i Sverige. Senast var det höstturnén "Hommage på svenska" som han var aktuell med. Förutom sin egna populära repertoar, spelades även låtar från Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Alf Robertson. Efter detta år kan vi konstatera att i en musikvärld som ständigt förändras, fortsätter Albin Lee Meldau att vara en lysande stjärna. 

Den 31 december 2023, klockan 20.00 i TV4, ser vi fram emot att lyssna på Albin Lee Meldau i BingoLottos Nyårsbingo!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Tillbaka till artistsidan