Cotton Club och Kayo

De är Sveriges "mesta" partyorkester sedan 1984 och närmast en institution inom sin genre. Hon en av de absolut starkaste karaktärerna inom den svenska nöjesbranschen och förfogar över en röst som förtrollar. Tillsammans är de Cotton Club och Kayo – och den 19 januari, kl. 18.00 i TV4, äntrar de BingoLottos scen!

 

Cotton Club

Cotton Club är idag, utan tvekan, en av landets mest etablerade underhållningsorkestrar. Med en unikt harmonierande ton, som inbegriper det bästa från genrer som soul, disco och jazz, framfört med lika delar glamour och dekadens, har man trollbundit sin publik i drygt 30 år.

Vägen från att spela på lokala lägenhetsfester till att ta ton inför den svenska kungafamiljen kan kanske upplevas lång och svår, men killarna från Cotton Club vet att den är möjlig. Tillsammans har de tagit klivet, om efter annat, och samtidigt sjungit till sig plats i den svenska publikens hjärtan, om efter annan. 

Från lägenhetsfester till kungahusets lokaler och stora galor

Genom åren har bandet äntrat scenen på galor som Guldknappen, Guldbaggen, Guldägget, Rosa Bandet och en rad av stora jubileer och event i Globen, Blå Hallen och olika konserthus. Man har agerat mellanakt i Melodifestivalen, invigt arenor och mässhallar över hela landet. Man har även tagit plats på flertalet stora scener utomlands och turnerat flitigt i länder som Frankrike, Tyskland, Spanien, Grekland, Singapore, Malaysia, Thailand och USA.

Som nämnt ovan har de även haft nöjet och äran att få underhålla den svenska Kungafamiljen, bland annat på H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniels bröllop samt under ”Dans på Slottet” som firades med anledning av H.M. Konung Carl XVI Gustaf 40 år som statschef.

Efter dryga 30 år i branschen är man nu äldre, men ack så mycket snyggare, och något som alltjämt uppenbarar sig som en självklarhet är förmågan att leva upp till det uttalade kärnvärdet i deras musikutövande – ”It's all about entertainment”! Cotton Club lämnar aldrig en publik besviken. Aldrig någonsin. Den 19 januari kommer de till BingoLotto för att bekräfta just detta. 

Kayo

En mer mångfacetterad profil inom den svenska nöjesbranschen än Kayode Maria ”Kayo” Söderberg Shekoni är svårt att hitta. Med stämband av guld, en fantastisk energi och en genomvarm karaktär har hon befäst sin plats på den svenska musikscenen, i TV-rutan och inte minst i den svenska publikens hjärtan. Hon har under sina 30 år som artist varit aktuell som sångerska, skådespelerska, körsångerska, dj, samt programledare. 

Sångerska

Kayo var en av de första sångerskorna i den våg av dansmusik som kom i slutet av 1980-talet, främst visat på det första albumet, Kayo, som kom 1990 på SweMix och innehöll singlarna "Another Mother" och "Change of Attitude".

Uppföljaren ”Kärleksland” släpptes 1993 med texter och musik av Orup, där den största hiten blev "Om natten". 

Afro-Dite och Melodifestivalen

År 2002 deltog Kayo i Melodifestivalen för första gången, som medlem i den välkända gruppen Afro-Dite. Låten "Never Let It Go" vann mycket välförtjänt, och spreds sedermera som en löpeld genom landets alla radioanläggningar. Idag har låten spelats hela 3 miljoner gånger på Spotify. 2003 var det åter dags att, i samma konstellation, äntra Melodifestivalens scen. Då med låten "Aqua Playa", som slutade sjua i finalen. Ett decennium efter debuten gjorde Afro-Dite, med Kayo i spetsen, comeback i Melodifestivalen år 2012. Låten "The Boy Can Dance", gick inte vidare från sin delfinal, men mottogs varmt av svenska folket och har i skrivande stund spelats uppemot 1 miljon gånger på Spotify.

Skådespelare och programledare

Kayo har även klivit in i rollen som skådespelare ett antal gånger. Bland annat har hon axlat rollen som Angelica Bremling i filmen ”Pillertrillaren” från 1994 och samma år gjorde hon även den svenska rösten som Nala i den klassiska Disneyfilmen ”Lejonkungen”. I filmen framförde hon även den mycket hyllade versionen av låten ”Känn en doft av kärleken” tillsammans med Frank Ådahl.

Kayo har även figurerat en hel del i TV-rutan genom åren. Hösten 1994 efterträdde hon Agneta Sjödin som programledare för ”Fångarna på fortet” och tillsammans med Gunde Svan bildade hon en mycket uppskattade TV-duo. Under 2006-2007 var Kayo en av programledarna i TV4:s Förkväll, som sändes varje vardagskväll. 2016 medverkade hon dessutom i Riksteaterns uppsättning av ”En Druva i Solen”.

 

Söndagen den 19 januari 2020, kl. 18.00 i TV4, tar Cotton Club och Kayo ton tillsammans på scenen i BingoLotto!

Vill du se Cotton Club och Kayo live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan 

Månadsfinal i BingoLotto!

Den 26/1 bjuder vi in till Sveriges mest vinsttäta söndagsmys! Med oss på scen har vi schlagerdrottningen Linda Bengtzing och låtskrivargeniet Ingela "Pling" Forsman. Tillsammans spelar vi om hela 6,7 miljoner kr! Se till att säkra din enkel- eller dubbellott i tid.