Pernilla Andersson

Den 16 juni kommer Singer-Songwritern Pernilla Andersson till BingoLotto. Pernilla släppte i slutet av maj låten Låt det gå (långfinger upp) och det är förhoppningsvis den vi får höra denna finalkväll!

Pernilla Andersson

Sångerskan, musikern, låtskrivaren och producenten Pernilla Andersson debuterade som artist 1999 med albumet "My Journey". Efter debuten har det blivit nära tio studioalbum till, tillsammans med turnéframgångar och grammisnomineringar. Dessutom har hon tilldelats "Sir George Martin Music Award" år 2013. 

Melodifestivalen

År 2011 deltog Pernilla i Melodifestivalen med låten "Desperados" som gick vidare till andra chansen. 2016 var det dags för Pernilla att entra Melloscenen igen, då med låten "Mitt Guld". Låten hamnade på en sjätteplats i deltävlingen, och även om låten inte nådde hela vägen gick det desto bättre för albumet Tiggrinnan som blev grammisnominerat i kategorin Årets Singer-Songwriter. 

Samhällsengagemang

Förutom musiken är Pernilla mycket engagerad i samhällsfrågor som rör rättvisa och jämställdhet. Hon finanseierar bland annat mentorsutbildningen på Kungliga Musikhögskolan och var även med i Vårdupproret som ledde till att hon startade Pernilla Andersson Dregen Stiftelsen vars syfte är att "ge en röst till de som inte kan tala för sig själva"

I maj 2019 släppte Pernilla den nya singeln "Låt det gå (långfinger upp). En låt hon själv beskriver som en "pick-me-upp-sång". Vi ser fram emot Pernillas medverkan i BingoLottos storslagna SäsongsFinal den 16 juni 2019 kl. 18.00.

Tillbaka till artistsidan

Dela på sociala medier
SäsongsPremiär 25 augusti!

Programmet BingoLotto har sommarlov fram till den 25 augusti. Men på bingolotto.se kan du spela bingo, skrapa lotter, läsa bloggen och mycket mer, hela sommaren!

Artister i BingoLotto

Våren 2019

Till Artistsidan