Lucka 1: Julkampen del 1 – Julsången

Varmt välkomna ska ni vara till årets mest spännande tävling – Julkampen! I år tävlar programledarna för BingoLotto – Stefan och Lotta mot utmanarna från BingoLotto Express och BingoBloggen – André och Johanna.

Under fem rafflande tävlingar kommer ni att få följa denna kamp som verkligen sätter deltagarnas julkunskaper på prov. Men vi börjar från början, och i den allra första delen av julkampen 2021 bjuds det på skönsång!

1 december

Den 1 december innebär, sen gammalt, starten på årets stora nedräkning inför BingoLottos underbara Uppesittarkväll. Dagen firar också in starten för BingoLottos magiska julkalender, i vilken vi har gömt flera härligheter, i form av generösa erbjudanden, tävlingar och en massa annat exklusivt material!

Dagens innebörd runtom i världen

Den 1 december firar Oskar och Ossian namnsdag, samt Centralafrikanska republiken och Rumänien sin nationaldag. Dagen är också Internationella AIDS-dagen, Glöggens dag och Brandvarnardagen. Passa därför på att kontrollera och byta batterier i dina brandvarnare inför julen. Om man är född den 1 december har man stjärntecknet skytten.

Den beryktade gävlebocken gör entré

Det var även den första december år 1966 som Gävles allra första Julbock sattes upp i staden för att bringa extra julkänsla till stadsborna. Idag är det Gävles mest kända symbol och de flesta har hört talas om den kända julbocken som varje år brinner upp innan jul. Nu för tiden sätts julbocken upp första söndagen i advent och samlar alltid lika många nyfikna människor.