Lucka 1 :

Hallå där! Försöker du tjuvkika? Kom tillbaka igen den 1 december!

1 december

Den 1 december innebär, sen gammalt, starten på årets stora nedräkning inför BingoLottos underbara Uppesittarkväll. Dagen firar också in starten för BingoLottos magiska julkalender, i vilken vi har gömt flera härligheter, i form av generösa erbjudanden, tävlingar och en massa annat exklusivt material!

Dagens innebörd runtom i världen

Den 1 december firar Oskar och Ossian namnsdag, samt Centralafrikanska republiken och Rumänien sin nationaldag. Dagen är också Internationella AIDS-dagen, Glöggens dag och Brandvarnardagen. Passa därför på att kontrollera och byta batterier i dina brandvarnare inför julen. Om man är född den 1 december har man stjärntecknet skytten.

Den beryktade gävlebocken gör entré

Det var även den första december år 1966 som Gävles allra första Julbock sattes upp i staden för att bringa extra julkänsla till stadsborna. Idag är det Gävles mest kända symbol och de flesta har hört talas om den kända julbocken som varje år brinner upp innan jul. Nu för tiden sätts julbocken upp första söndagen i advent och samlar alltid lika många nyfikna människor.

Vad kul att du är här! Du vet väl att vi har lucköppning hela vägen fram till den 24 december? Du hittar alla luckorna i BingoLottos julkalender här.