Lucka 11:

Hallå där! Försöker du tjuvkika? Kom tillbaka igen den 11 december!

11 december

Klapparna inköpta och inslagna? Bra, det är så dags, så slipper du också stressen framåt julafton! Den 11 december är kommen och vi börjar så smått närma oss det vi alla längtar efter. Detta datum år 1911 blev Roald Amundsens expedition den första att nå sydpolen, 1972 landar Apollo 17 på månen och 1983 vinner Mats Wilander Australien Opan med 3-0 mot Ivan Lendl. Ett klart händelserikt datum historiskt, alltså. De som firar sina födelsedagar den 11 december är bland annat Calle Schulman, artisten Anna Bergendahl och folkfavoriten Gina Dirawi.

Fira världens bergstoppar

Letar du efter något extra att fira, utöver det faktum att BingoLottos uppesittarkväll står för dörren? Varför inte delta i FN:s firande av världens berg! Internationella dagen för världens berg äger nämligen rum varje år den 11 december. Berg är inte bara jobbiga att bestiga, de lär oss massvis om vad som pågår under jordskorpans yta. På med vandringsskorna, klä dig varmt och bege dig ut i naturen! Du kommer inte ångra dig, vi lovar.

Psssssst. Du har väl öppnat de första luckorna i kalendern? Inte? Passa då på att öppna lucka 10 i BingoLottos julkalender bums.