Lucka 13:

Hallå där! Försöker du tjuvkika? Kom tillbaka igen den 13 december!

13 december

Idag är det den 13 december, och kan ni gissa vem som har namnsdag? Lucia, såklart! Namnet kommer ursprungligen från ett helgon från Syrakusa på Sicilien och betyder ”ljus”. Har du inte öppnat de första 12 luckorna än? Passa på att öppna lucka 12 i BingoLottos julkalender på en gång.

Luciadagen

Den 13 december är en viktig högtidsdag i Sverige, det är nämligen denna dag som Lucia firas. Luciafirandet är en fin tradition för många, och är enligt många den dag då julfirandet kan börja på allvar. Vissa kan inte låta bli att slå på SVT och se årets lucia på tv, och äta en god frukost till. Andra besöker sina barns förskolor och skolor för att titta på luciatåg med sina barn och många tycker om att besöka en kyrka för stadens traditionsenliga luciakonsert.

i Sverige har lucia sitt ursprung i en blandning av gammal folktro, legender och historiska fakta. Visste ni till exempel att man förr i tiden trodde att den trettonde december var årets längsta natt och att djuren under denna natt kunde prata. Hur som helst; trevlig Lucia önskar vi på BingoLotto!