Lucka 5:

Hallå där! Försöker du tjuvkika? Kom tillbaka igen den 5 december!

5 december

Den 5 december är historiskt sett en klart händelserik dag. År 1492 lägger Christofer Columbus till på ön Hispaniola med sitt segelfartyg, en ö som numer utgörs av länderna Haiti och Dominikanska Republiken i Karibien. Detta datum har Sven namnsdag och fyller år gör en av världens mest kända filmproducenter inom den tecknade världen. Vi talar såklart om Walt Disney, som tyvärr inte finns med oss längre. Nederländerna firar också högtiden Sankt Nikolaus afton denna dag.

Internationella volontärdagen

Den 5 december varje år, sedan 1985, firas även den internationella volontärdagen, instiftad av FN. Temadagen syftar till att hylla alla ideella krafter runtom i världen. Fokuset ligger på volontärarbete för ekonomisk och social utveckling, och givetvis kan även du delta i firandet genom att skänka en extra tanke, eller ett par ord av uppskattning, till någon som du vet ger av sin tid, för andras välmåendes skull.

Vi kallar de Eldsjälar

I BingoLottos och Folkspels värld går dessa människor under benämningen ”eldsjälar”, och som vi uppskattar dem! Du vet väl om att vi varje år arrangerar Eldsjälsgalan för att hylla dessa ovärderliga engagemang och ansträngningar?

Psst. Har du öppnat de första fyra luckorna i kalendern? Om inte, passa på att öppna lucka 4 i BingoLottos julkalender på en gång.