Lucka 5: Klura ut rebusarna och vinn en lott till BingoLotto Express!

Dags för julkalenderns första tävling! Lyckas du klura ut nedanstående rebusar i julens tecken kan du vinna en lott till vårt livestreamade och hejdlöst roliga BingoLotto Express! Tävlingen avslutas den 7/12. Lycka till!

Löser du våra emojirebusar med jultema?

Nedan ser du åtta olika rebusar. Alla dessa har något med julen att göra. Klura ut rätt svar och fyll i formuläret nedan så är du med och tävlar. 100 vinnare vinner lotter till BingoLotto Express, värde 25 kr. Så gnugga geniknölarna nu och stort lycka till!

julkalender-emoji-rebus-jul-bingolotto-900x600.jpg

Julens Emojirebus

5 december

Den 5 december är historiskt sett en klart händelserik dag. År 1492 lägger Christofer Columbus till på ön Hispaniola med sitt segelfartyg, en ö som numer utgörs av länderna Haiti och Dominikanska Republiken i Karibien. Detta datum har Sven namnsdag och fyller år gör en av världens mest kända filmproducenter inom den tecknade världen. Vi talar såklart om Walt Disney, som tyvärr inte finns med oss längre. Nederländerna firar också högtiden Sankt Nikolaus afton denna dag.

Internationella volontärdagen

Den 5 december varje år, sedan 1985, firas även den internationella volontärdagen, instiftad av FN. Temadagen syftar till att hylla alla ideella krafter runtom i världen. Fokuset ligger på volontärarbete för ekonomisk och social utveckling, och givetvis kan även du delta i firandet genom att skänka en extra tanke, eller ett par ord av uppskattning, till någon som du vet ger av sin tid, för andras välmåendes skull.

Vi kallar de Eldsjälar

I BingoLottos och Folkspels värld går dessa människor under benämningen ”eldsjälar”, och som vi uppskattar dem! Du vet väl om att vi varje år arrangerar Eldsjälsgalan för att hylla dessa ovärderliga engagemang och ansträngningar?