Lucka 6: Julkampen del 2 – Paketinslagning

Då var det dags för den andra spännande tävlingen i Julkampen. Kampen mellan programledarna för BingoLotto – Stefan och Lotta och utmanarna från BingoLotto Express och BingoBloggen – André och Johanna!

I den andra, av totalt fem deltävlingar där deltagarnas julkunskaper sätts på prov, får vi se vilket utav lagen som kan slå in det allra finaste paketet.

Missade du första delen av Julkampen? Ingen fara, här kan du se del ett av Julkampen 2021.

6 december

Den 6 december firar bland annat prinsessan Sofia och Ulf Ekberg sina födelsedagar. Samma datum 1906 invigs Oscarsteatern i Stockholm. 1917 förklarar Finland sin självständighet och 1957 görs det första amerikanska försöket att skjuta upp en satellit.

Sankt Nikolausdagen

Idag är det Nikolaus och Niklas som har namnsdag, vilket faller väl samman med att Nikolausdagen firas i vissa europeiska länder, bland annat Belgien och Polen. Vem är Sankt Nikolaus, tänker kanske du? Jo, vi pratar faktiskt om föregångaren till honom som vi i Sverige kallar ”jultomten”. Och varför är just den 6 december speciell? Jo, det är nämligen idag han delar ut sina många julklappar och paket. För att få presenter sägs det att barnen bör ställa ut en sko i huset med en teckning eller några sockerbitar i. Märkligt? Ja, litegrann kanske, men vad gör man inte för en present eller två!