Anders Jansson

Anders Jansson är idag en av landets högst ansedda komiker och skådespelare. Med en unik förmåga att gestalta säregna karaktärer, har Anders försett oss med goda skratt i 20 års tid. Kanske har vi honom att tacka för ett förlängt liv? Den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar han BingoLottos Uppesittarkväll!

Anders Jansson

Jansson, liksom den goda vännen, skolkamraten och sedermera kollegan Johan Wester, inledde sin karriär inom underhållningsbranschen som spexare i Lund. Ett starkt band växte fram, dels Anders och Johan sinsemellan, men framförallt till känslan av att underhålla en publik. Ett frö såddes, som snart skulle visa sig blomma upp i något fantastiskt.

Hipp Hipp!

I mars 2001 var det premiär för sketchprogrammet ”Hipp Hipp!”. Detta var Jansson och Westers första egna TV-program. Serien, där Anders gestaltar klassiska rollfigurer som Tiffany Persson, journalisten Morgan Pålsson och Mike Higgins (programledare för TV-programmet Svenska för nybörjare), togs emot varmt av den svenska publiken, vilket resulterade i en andra säsong våren 2003. Senare skiftade serien form och blev till en scenföreställning under titeln ”HippHipp - på riktigt (paw rihk-titt)”.

Melodifestivalen

I Melodifestivalen 2008 dök både Jansson och Wester upp som sina båda alteregon Morgan Pålsson och fotografen Robert för att bevaka den på plats i Göteborg. Men Morgan Pålson fejkade reportaget som istället hade spelats in i Malmö.

Andra TV- och filmroller

Hösten 2010 visades första säsongen av komediserien ”Starke man” med Jansson i huvudrollen. Han har även axlat rollen som den onde greven i ”Vid Vintergatans slut” från 2010. Till cv:t hör även röstroller i två Disneyfilmer. Dels rollen som Bruce i ”Hitta Nemo”, dels som en av älgarna i ”Björnbröder”.

Utöver ”Hipp Hipp” har Jansson och Wester tillsammans även gjort föreställningen ”Köp Mjölk. Skriv Bok.” från 2012 – en betraktelse av hur både vardag och framtidsvisioner skall samsas i livet. Föreställningen hyllades flitigt.

Jansson har även synts till frekvent i produktioner som ”Halvvägs till himlen”, ”Lingonligan” och ”Enkelstöten”. Dessutom var Jansson var programledare för Melodifestivalen 2014 tillsammans med Nour El-Refai. Under 2019 cementerade han dessutom sin plats i den svenska folksjälen när han medverkade i SVT:s succéproduktion ”Bäst i test”.

 

Måndagen den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar han BingoLottos Uppesittarkväll! 

Vill du se Anders Jansson live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän