Anne-Lie Rydé

Efter 40 år av diverse äventyr i den svenska nöjesindustrin och med många strängar på sin lyra, har Anne-Lie Rydé etablerat sig som en av landets mest färgstarka och unikt begåvade artister. Senast såg vi henne i höstens upplaga av "Så mycket bättre". På påskdagen den 9 april 2023, klockan 18:00 i TV4, välkomnar vi Anne-Lie Rydé till BingoLottos Påskbingo!

Anne-Lie Rydé

Anne-Lie föddes 1956 i Stockholm och växte upp på Lidingö, men flyttade till Göteborg i tjugoårsåldern. Musikkarriären inledde hon som sångerska i Göteborgsgruppen EXTRA som hon släppte två LP-skivor och turnerade flitigt med. 1983 flyttade hon åter till huvudstaden, med ambitionen att slå igenom som soloartist. Samma år utgav hon albumet ”Anne-Lie Rydé”, som blev en omedelbar succé. Inte minst hitlåten ”Segla på ett moln”, skriven av Per Gessle, som idag har spelats fler än en halv miljon gånger på Spotify.

Mellan 1983 och 1984 turnerade Anne-Lie med Dan Hylander, Py Bäckman och Raj Montana Band – ett samarbete som sedermera skulle visa sig belöna Anne-Lie med Rockbjörnen och Karamelodiktstipendiet 1985.

1990-talet innebar en vändpunkt för Anne-Lies musikutövande, då hon övergick till schlager- snarare än rockmusik. Albumet ”Stulna kyssar” rosades flitigt. Även ”Prima donna!” och ”I hela mitt liv” togs emot varmt av en hängiven lyssnarskara.

Melodifestivalen

Som en del av schlagereran ställde Anne-Lie Rydé upp i Melodifestivalen 2004, 2005 och 2007, men lyckades inte ta sig till final någon av gångerna. År 2007 deltog hon med en duett med Svante Thuresson.

Teater & TV

Anne-Lie har även medverkat i TV-programmet ”TV-piraterna” som gick som jullovsmorgonprogram 1983, i ”c/o Segemyhr” som Antons mor, samt som gästskådespelare i ”Rederiet”.

2016/2017 deltog Rydé i ”På Spåret” tillsammans med Ronny Svensson. En sejour som resulterade i en semifinal. Året därpå var duon återigen en del av startfältet i samma program.

Hon har även figurerat på den svenska teaterscenen, däribland i rollen som Magenta i uppsättningen ”Rocky Horror Show” samt som Fräulein Kost i ”Cabaret”.   

Så mycket bättre 2022

Hösten 2022 medverkade Anne-Lie i TV-prgrammet "Så mycket bättre" där hon framförde hyllade tolkningar av Johnossi, Daniela Rathana och Molly Hammars låtar. 

På påskdagen den 9 april, klockan 18:00 i TV4, välkomnar vi Anne-Lie Rydé till BingoLottos Påskbingo! 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Dan Hylander | Sven-Bertil Taube | Lena AnderssonLasse Berghagen | Hasse Andersson | Ingela Pling Forsman | Jinder & Widerberg | Py Bäckman | Kikki Danielsson | Mikael Wiehe | Claes-Göran Hederström

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 28 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Anne-Lie Rydé

Upp! (Här är luften fri)