Annika Herlitz

Annika Herlitz är en svensk sångerska, musikalartist och röstskådespelerska, som med en unik musikalisk begåvning har förtrollat den svenska publiken, år efter år. 2014 axlade hon röstrollen som snödrottningen Elsa i den svenskspråkiga versionen av Disneys film "Frost", i vilken hon trollband publiken med ledmotivet ”Slå dig fri”. Denna låt framförde hon samma år på Allsång på Skansen och åren efter har följts av TV-framträdanden i bl.a. Melodifestivalen, Doobidoo - och den 23 december förgyller hon Bingolottos Uppesittarkväll med sin närvaro och fantastiska sång.

Annika Herlitz

Annika Herlitz har arbetat som musikalartist sedan 2008 då hon gick ut Balettakademiens 3-åriga musikalartistutbildning i Göteborg. Hon har sedan dess stått på scener som Göta Lejon, China teatern och Nöjesteatern i föreställningar så som ”High School Musical”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Jersey Boys” och ”Evita”. Utöver röstrollen som Elsa i filmen "Frost", så lånar Annika ut sin röst till en mängd karaktärer i olika filmer och serier på Netflix, Cartoon Network, Nickelodeon och Barnkanalen.

Sedan 2015 har Annika turnerat runt om i sommar-Sverige med en oerhört uppskattad Disney-inspirerad show. Hon sjunger ofta tillsammans med olika körer och medverkar som gästartist i olika sammanhang. Hon är även en flitigt anlitat körsångerska och har bl.a. arbetat med Tommy Körberg och Björn Skifs.

Den 23 december, kl. 18 i TV4, gästar Annika Herlitz BingoLotto!

Vill du se Annika Herlitz live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här. 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

Annika Herlitz

Slå dig fri