Annika Wickihalder

Stjärnskottet Annika Wickihalder, som fångade folkets hjärtan i och med sitt deltagande i Idol, kommer till BingoLottos Sommarkväll den 11 augusti 2024, klockan 19.30 i TV4.

Annika Wickihalder

Med gospeln som ledstjärna har den 22 år gamla Annika Wickihalder alltid funnit sin kraft i musiken. Annika hittade musiken redan som fyraåring i Spanien genom ett lokalt TV-program som hon följde där hon sjöng och dansade med hemma i vardagsrummet. Det förde henne vidare till när hon senare fick en speldosa från McDonalds, vars melodi etsade sig fast i henne och gav upphov till att skapa egna sånger och melodier. Som 17-åring flyttade hon hemifrån för att lämna en miljö som inte gjorde henne gott, något som också är till stor grund för Annikas låtskrivande och artisteri. Som maskrosbarn har hon hittat lyckan i musiken.

Det hela tog sedan avstamp på riktigt när Annika kvalade till Idol hösten 2021, kom trea i tävlingen och blev ett namn hos hela svenska folket. Hennes hemort har på senare år pendlat mellan Örnsköldsvik och Söderhamn, men städers variation till trots har det själsliga rotfästet alltid utgjorts av en för musiken universell plats – scenen. Med en kraftfull, men samtidigt sårbar, röst som främsta uttryck är det i rampljuset hon känner sig hemma, och därtill hör hemma. 

I maj 2023 släpptes hennes debut-EP ”Hollow”, en förevisning av vad soul och gospel i samklang med popmusik kan åstadkomma. Nu i mars fick hennes fantastiska röst än större spridnig när hon landande högst upp i ordningen av alla debutanter i Melodifestivalen, när hon slutade på en hedersvärd åttondeplats med ”Light”.

Den 11 augusti 2024, klockan 19.30 i TV4, välkomnar vi Annika till BingoLotto!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?