Åsa Jinder & Towe Widerberg

Sann spelmanna-magi, totala sommarkänslor och sömlös finstämmighet är att vänta när Åsa Jinder och Towe Widerberg lever ut sina bästa jag – tillsammans! Den 17 maj, kl. 18.00 i TV4, äntrar de scenen i BingoLotto!

Åsa Jinder

Få kan idag mäta sig med Åsas oerhörda rutin på den svenska musikscenen. Med en otrolig musikalitet, en förtrollande scennärvaro och en genomträngande folklighet har Åsa, genom sin musikutövning, spridit glädje runtom i landet i 4 hela decennier. I år firar hon nämligen hela 40 år som riksspelman.

Åsa förfogar över ett minst sagt praktfullt cv. Hon har sommarpratat i P1, framträtt på Nobelfesten och vunnit Eurovision Song Contest. Hon har också förärats med H.M Konungens medalj för betydande insatser som riksspelman. Kanske minns du låten ”Av längtan till dig”? Denna tidlösa klassiker i skrivande stund spelats fler än 15 miljoner gånger på Spotify!

Med över 100 000 lyssnare på Spotify per månad och otaliga spelningar inför fulla hus varje år är Åsa tveklöst att klassa som en av landets mest folkkära artister.

Towe Widerberg

Efter stora framgångar som sångare i de ikoniska dansbanden Streaplers och Towe Widerbergs, vars musik har resulterat i ett flertal Svensktoppen-placeringar, har dansbandsidolen Towe Widerberg de senaste åren istället valt att turnera, land och rike runt, på egen hand. Detta med stor bravur. Towe är och förblir en av landets absolut främsta inom genren.

”Livet går vidare”

Den 15 maj väntar ett nästa kapitel i framgångssagan om Towe Widerberg. Ett efter längtat albumsläpp. ”Livet går vidare”, som titeln lyder, är ett album som målar bilden av Towes liv. På låten ”I ungdomen”, som nu finns att lyssna på som utgiven singel, gästspelar ingen mindre än Åsa Jinder. Låten är tonsatt av Thomas Enroth och textförfattandet tillskrivs Gustav Fröding. Sann spelmanna-magi, totala sommarkänslor och sömlös finstämmighet är att vänta när dessa två ikoner lever ut sina bästa jag, tillsammans!

Söndagen den 17 maj 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Åsa Jinder och Towe Widerberg till BingoLotto!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Dan Hylander | Sven-Bertil Taube | Lisa EkdahlLasse Berghagen | Hasse Andersson | Ingela Pling Forsman | Anne-Lie Rydé | Py Bäckman | Kikki Danielsson | Mikael Wiehe | Claes-Göran Hederström

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Jinder % Widerberg

I ungdomen