Babben Larsson

Efter tre decennier i nöjesindustrins tjänst har Babben Larsson etablerat sig som är en av våra mest omtyckta artister och underhållare, i modern tid! Den 12 april, kl. 18.00 i TV4, gästar hon BingoLotto!

Babben Larsson

Har du en stund över? Slå upp ordet ”folkkär” i ett lexikon. På så sätt får du en fullgod förklaring till alla de attribut som gör Babben Larsson till just Babben Larsson – en av våra mest folkkära artister och underhållare, i modern tid! Bakom sig har Babben en minst sagt gedigen 30-årig karriär som ståupp-komiker, sångerska, programledare och föreläsare. Hon har gästat alla större talkshows och underhållningsprogram, och har på så vis etablerat sig som en av de absolut främsta profilerna i den svenska nöjesindustrin. För närvarande leder hon dundersuccén ”Bäst i Test” på SVT tillsammans med David Sundin.

Ståuppkomik & teater

Sedan 1988 har Babben varit en av landets mest hyllade och anlitade ståuppkomiker. Hennes storhet inom branschen har medfört utbildande roller i ståupp-komik på Dramatiska Institutet, och tagit henne den till den internationella ståupp-scenen. Hon har bland annat uppträtt i Storbritannien och Irland.

Efter många års intensivt turnerande tog hon en lång paus från ståupp-komiken 1998 och övergick i stället till att föreläsa om friskvård i ”Friskvård á la Babben”, sjunga jazz och axla roller som konferencier i diverse sammanhang, vid olika evenemang. Sedan starten år 2000 har Babben dessutom, i flera säsonger, varit en del av komikergänget R.E.A. som showat på Hamburger Börs i Stockholm.

År 2005 innebar en comeback inom ståuppkomiken. Då inledningsvis med föreställningen ”Gammal är äldst” med Adde Malmberg och Lennie Norman, och sedan med en egen helaftonsföreställning ”Humoristiskt initiativ”, med vilken hon turnerade riket runt i två sejourer under 2005 och 2006. Hösten 2012 hade den nya enmansshowen ”Vad hände?” premiär på Rival i Stockholm, vilken rosades flitigt av såväl kritiker som publik. 2016 kom ett nytt megaprojekt till liv; turnén ”Expedition Babben”, som i skrivande stund har tagit henne till 103 ställen som hon aldrig tidigare besökt.

TV & film

Larsson har tävlat i ”På spåret två gånger” och medverkat i flertalet humorprogram. Däribland  som ”Lösdrift” och ”Parlamentet”. Hon är en av panelmedlemmarna i ”Intresseklubben” som sänds i SVT sedan 2012. Babben är dessutom en klart beprövad och mycket framgångsrik programledare. Dels i programmet Babben & Co, från 2007-2009, men framförallt i dundersuccén ”Bäst i Test” på SVT, som hon leder tillsammans med David Sundin.

På filmduken har vi genom åren kunnat Babben i filmer såsom ”Läckan”, ”Nattbuss 807”, ”Fyra år till”, ”Wallander – Försvunnen” och ”Lasse-Majas detektivbyrå – Skuggor över Valleby” för att nämna några.

Teater

Babben har även hunnit med att testa vingarna på teaterscenen. 2008 medverkade hon i en hyllningsföreställning till Povel Rammel, med titeln ”En strut karameller”. 2014 axlade hon även rollen som Fräulein Schneider i ”Cabaret” och har själv listat denna medverkan som en av hennes stoltaste stunder.

Musik

Trots att Babben i huvudsak brukar ses som en nöjesprofil, så var musiken ett tidigt inslag i hennes liv. Idag har hon den egna jazzkvintetten Second Edition och gästar även storband ute i landet regelbundet. De senaste åren har hon samarbetat flitigt med Göran Fristorp och till våren tar hon följe med honom ut på en stor jubileumsturné, då han firar 50 år som artist. Tillsammans har de skapat en konsert med vackra tonsättningar, stämsång och humor.

Utmärkelser

Babben otroliga karriär har, föga förvånande, krönts med flera utmärkelser och priser. Hon har utsetts till Sveriges Roligaste kvinna och Bästa kvinnliga komiker ett antal gånger och fått både Karamelodiktstipendiet, Årets Edward och vunnit Kristallen.

Söndagen den 12 april 2020, kl. 18.00 i TV4, välkomnar vi Babben till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

Vi samlar Sverige!

Den 29 mars bjuder vi in till stor månadsfinal – med hela 6,6 miljoner kr i potten! Med oss på scen har vi dansbandsgiganterna Donnez och de evigt glödheta Brandsta City Släckers! Du sitter väl inte lottlös? Upplev hela Sveriges gemenskap!