Christina Lindberg

Den svenska country- och dansbandssångerska Christina Lindberg är inte minst känd genom sitt samarbete med dansbandet Lasse Stefanz. Den välkända låten "De sista ljuva åren" låg på Svensktoppen i hela 65 veckor. Den 7 november, kl. 18.00 i TV4, äntrar hon BingoLottos scen!

Christina Lindberg

Christina har givit ut ett halvdussin album genom åren och en rad singlar. Scendebuten kom redan som sexåring med låtar av Hank Williams, men det var tillsammans med Lasse Stefanz som hon fick sitt stora genombrott. Inte nog med att succélåten "De sista ljuva åren" låg på Svensktoppen i 65 veckor – 2003 blev den dessutom framröstad till århundradets låt.

Utöver framgångssagan med Lasse Stefanz har Christina både haft ett eget dansband, Christina Lindbergs orkester, och turnerat som soloartist. Hon har haft 12 låtar på Svensktoppen under eget namn och miljontals spelningar på Spotify. 

2013 gav hon dessutom ut en självbiografi om vägen till countrytoppen, som inte alltid var en dans på rosor. 

Den 7 november, kl. 18.00 i TV4, gästar dansabandsdrottningen Christina Lindberg BingoLotto!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

Christina Lindberg

Fri som en fågel