Gunilla Backman

Efter en mångårig och otroligt framgångsrik karriär har den lika mångfacetterade begåvningen Gunilla Backman etablerat sig som en landets absolut främsta musikalartister. Den 31 december 2019, kl. 20.00 i TV4, gästar hon BingoLottos Nyårsbingo!

GUNILLA BACKMAN

Född in i en musikalisk familj, som Gunilla är, stod det tidigt klart att Gunilla var ämnad att stå på scen. Efter en uppväxt präglad av dans som konstform, tog Gunilla så småningom klivet mot en karriär inom musiken. Efter att ha turnerat med Carola Häggkvist och ingått i popduon Katz, tog Gunilla sedermera det slutgiltiga klivet för att fullända sitt artisteri och sin konstutövning – klivet upp på musikalscenen!

MUSIKALDROTTNINGEN

Gunilla är idag etablerat sig som en av Sveriges mest erfarna och absolut främsta musikalartister. Hon har axlat stora huvudroller i såväl Sverige som internationellt. Till hennes fullspäckade cv hör klassiker som ”West Side Story”, ”Les Misérables”, ”Miss Saigon”, ”Sunset Blvd”, ”Chess”, ”Jesus Christ Superstar” och ”Garbo the musical”. Det stora genombrottet på den nationella musikalscenen kom i och med rollen som Donna i den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia!”. Rollgestaltning blev en omedelbar succé och Gunilla belönades med en guldmask för bästa kvinnliga huvudroll. Gunilla har även figurerat i film, utgett skivor, dubbat tecknad film, spelat teater, samt medverkat i tv och i många konserter.

FILM OCH TV

Gunilla har under sin mångåriga karriär medverkat i flertalet tv-program. Däribland ”Allsång på Skansen”, ”Lotta på Liseberg”, ”TV-huset”, ”Så ska det låta”, ”Sing along”, ”Doobidoo”, ”Nationaldagen” och ”Nyårsfirande från Skansen”. Hon har även axlat rollen som röstskådespelare i flera tecknade filmer. Däribland disneyproduktionen ”Tummelisa”.

"THANK YOU FOR THE MUSIC"

Tidigare i år gav sig Gunilla, i sällskap av Kalle Moraeus och Johan Boding, ut på vägarna. Detta till förmån för showen "Thank You For The Music”, som de gör tillsammans. Showen och turnén tar form som en mycket hjärtlig och hedersam hyllning till Björn Ulvaeus och Benny Andersson och deras tidlösa låtskatt. Totalt blir det hela 26 spelningar under hösten, vintern och våren.

Tisdagen den 31 december 2019, kl. 20.00 i TV4, gästar Gunilla Backman BingoLottos Nyårsbingo!

Vill du se Gunilla Backman live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän