John Lundvik

Midsommarafton till ära gästas vi av en förstklassig entertainer, med en enorm scennärvaro och musikalisk begåvning. En extraordinär sångupplevelse är att vänta då vi får njuta av John Lundviks stämma i BingoLottos Midsommarbingo den 24 juni 2022, kl. 20.00 i TV4!

John Lundvik

John Lundvik har genom åren samarbetat med ett stort antal ikoner på såväl den nationella som den internationella musikscenen. Han är allt annat än en nykomling i nöjesbranschen, men gjorde sig för första gången ett namn bland den svenska publiken under våren 2013 då han medverkade i SVT:s Så Ska Det Låta tillsammans med Jasmine Kara. Sedan dess har han medverkat i programmet hela fyra gånger!

Därutöver har John hunnit med ytterligare ett flertal hedersamma tv-framträdanden, såsom vid Nationaldagsfirandet i SVT, tillika Victoriadagen. Han även medverkat i såväl Sommarkrysset som i Lotta på Liseberg, inemellan egna spelningar och turnéer. Under våren 2020 tävlade Lundvik i Let´s Dance och vann tävlingen tillsammans med sin danspartner Linn Hegdal.

I samband med det stora firandet av Drottning Silvias 70-årsdag fick John det ärofyllda uppdraget att medverka i hyllningskonserten under direktsändningen från Oscarsteatern i Stockholm. 

Med sin oerhörda musikaliska begåvning, sin dansanta ådra och sin unika scennärvaro har John Lundvik vuxit fram som en av landets främsta underhållare. 

Melodifestivalen

Självklart är det inte möjligt att redogöra för John Lundviks gedigna musikaliska meritlista och karriär utan att rapportera om de framgångar han skördat på Melodifestivalens scen. Debutåret 2018 innebar ett stort genombrott, då han med låten ”My Turn” sjöng sig rakt in i folkets hjärtan och röstades direkt vidare till final. Väl i finalen slutade han på en hedervärd tredjeplats.

Året därpå följde en än större framgång då han, i konstellation med The Mamas, återigen tog sig direkt till final med låten ”Too late for love”. Låten fick en enorm genomslagskraft och hyllades flitigt och frekvent bland såväl kritiker som folket. Melodin gick raka vägen upp på Top 50 Sweden och spelades av flertalet stora radiokanaler. Låten har i skrivande stund spelats över 44 miljoner gånger på Spotify. John kunde sedermera, efter finalen av Melodifestivalen på Friends Arena, titulera sig 2019 års vinnare av Melodifestivalen.

Eurovision Song Contest 2019

Lundvik axlade senare det ärofyllda uppdraget i att representera Sveriges i Eurovision Song Contest 2019, där han kom etta i jury-omröstningen men sammantaget med publikrösterna kom femma med 334 poäng. Lundvik var historisk genom att i samma tävling också vara låtskrivare till låten "Bigger than Us" med sångaren Michael Rice som tävlade för Storbritannien.

Melodifestivalen 2022

Med bidraget "Änglavakt" stod John åter som tävlande i årets upplaga av Melodifestivalen, vilket blev hans tredje tävlingsbidrag i den ärofyllda tävlingen. Låten, med temat kärlek och vänskap i vått och torrt, är till skillnad från de flesta av stjärnans tidigare låtar på svenska och slutade på en åttonde plats efter att ha gått direkt till final. I dagsläget har "Änglavakt" spelats över 3,5 miljoner gånger på Spotify. 

Låtskrivaren John Lundvik

Utöver framgångssagan som artist kan John likaså tillräkna sig stora framgångar och meriter i rollen som låtskrivare. Det första riktiga erkännandet som låtskrivare kom 2010, då han tillsammans med Jörgen Elofsson skrev Kronprinsessan Victorias och Daniels bröllopsgåva ”When You Tell The World You’re Mine”. Låten framfördes av Björn Skifs och Agnes, och kom att nå stora framgångar på Svensktoppen.

I Melodifestivalen 2014 gick John direkt till final som ensam upphovsman till Anton Ewalds bidrag Natural.

I mars 2016 blev det offentligt att John även kom att skriva musik till den amerikanska succéserien Empire.

Samma år blev det John som gjorde den officiella OS-låten All About the Games.

På Johns meritlista finns även filmmusik till bland annat Snabba Cash och låtar till artister som Sanna Nielsen och Isac Elliot.

Fredagen den 24 juni 2022, kl. 20.00 i TV4, utlovar vi den gladaste av midsomrar då vi ser John Lundvik BingoLottos Midsommarbingo!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

John Lundvik

Änglavakt