Kikki Danielsson

Efter närmare 50 år i branschen har den eviga country- och dansbandsdrottningen Kikki Danielsson tveklöst etablerat sig en av musiksveriges absolut största ikoner. Den 6 november 2022, klockan 18:00 i TV4, gästar Kikki Danielsson BingoLotto. Och vi utlovar uteslutande bra vibrationer!

KIKKI DANIELSSON

Redan 1957 tog Osby-dottern Kikki Danielsson sin första ton framför en publik, då hon som femåring framförde en julsång i den lokala kyrkan. Såhär 65 år senare är det ytterst få i branschen som kan mäta sig med de erfarenheter och meriter som Kikki idag gladeligen kan tillräkna sig. Till framgångssagan om Kikki Danielsson hör en lyckosam solokarriär, men även flera uppskattade artistsamarbeten. Några klassiska konstellationer som Kikki har ingått i är Nickies, Sweets 'n Chips, Wizex, Chips, Roosarna och Kikki, Bettan & Lotta. Med en kvarts miljon lyssningar på Spotify varje månad tycks Kikkis stjärnglans allt annat än mattas med åren.

MELODIFESTIVALEN OCH EUROVISION

Historiskt sett hör Kikki till den skara som har ställt upp flest gånger i Melodifestivalen. Totalt har hon, antingen själv eller i konstellation med andra, äntrat Mello-scenen hela tio gånger under sin långa karriär.

– 1978 med låten ”Miss Decibel”

– 1980 med låten ”Mycke' mycke' mer” 

– 1981 med låten ”God morgon” 

– 1982 med låten ”Dag efter dag” 

– 1983 med låten ”Varför är kärleken röd?” 

– 1985 med låten ”Bra vibrationer” 

– 1992 med låten ”En enda gång” 

– 2002 med låten ”Vem é dé du vill ha” 

– 2006 med låten ”I dag & i morgon” 

– 2018 med låten ”Osby Tennessee” 

Två gånger har Kikki stått som segrare i den svenska finalen och därmed belönats med en plats i Eurovision Song Contest. Första gången år 1982, med låten ”Dag efter dag” som slutade på en åttonde plats, och andra gången år 1985, med den tidlösa klassikern ”Bra vibrationer” som klättrade till en hedersam tredjeplats.

SVENSKTOPPEN

Det råder inga som helst tvivel kring Kikkis popularitet ute i stugorna. Föga förvånande har hela 29 av hennes sololåtar figurerat på Svensktoppen, mellan åren 1979 och 2006. Till denna skara hör en massa hitlåtar, varav många tycks eka i etern än idag. Däribland tidlösa klassiker som "Sången skall klinga", "Dag efter dag", "Lätta dina vingar" och inte minst omåttligt folkkära ”Papaya Coconut”, som i skrivande stund har spelats fler än fem miljoner gånger på Spotify.

PRISER OCH UTMÄRKELSER

Totalt har Kikki sålt över 3,5 miljoner skivor, belönats med 26 guldskivor och sex platinaskivor. 1979 mottog hon, som medlem av Wizex, Rockbjörnen för "Årets bästa dansband". Dessutom kunde hon titulera sig som skandinaviens bästa countrysångerska tre år i följd mellan 1980 och 1982. 1994 belönades Kikki, i konstellation med Roosarna, med en grammis för årets dansband.

FILM OCH TV

Kikki har även figurerat en hel del i rutan och i radio, och då inte bara i Mello-sammanhang. 2010 gästade hon Allsång på skansen. 2012 medverkade hon i filmen ”Sean Banan: Inuti Seanfrika”. 2015 innebar ett rejält medialt uppsving, då hon var med i TV4-produktionen "Lyckliga gatan". Och i fjol såg vi henne som Monstret i TV4:s tittarsuccé Masked Singer. 

Nu är Kikki aktuell med ett nytt album med låtar på svenska, "Ängel med sorgkant", som släpps den 18 november! 

Den 6 november 2022, klockan 18:00 i TV4, gästar Kikki oss i BingoLotto. Det vill du inte missa!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 28 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Kikki Danielsson

Några steg på botten