Klara Hammarström

Klara Hammarström är den tidigare tävlingsryttarinnan som med bravur sadlat om till popartist. För tredje året i rad fick vi nyligen se henne i Melodifestivalen, där hon imponerade stort på svenska folket. Den 10 juli 2022, kl. 19.30 i TV4, sprider Klara Hammarström sommarglädje från scenen i BingoLottos Sommarkväll!

KLARA HAMMARSTRÖM

Blott 16 år tog hon det stora klivet in i musikvärlden – och det med bravur. Idag är Klara Hammarström 21 år och med ett flertal radiohits i ryggen har hon redan nått musiksveriges toppskikt. Utöver artisteriet är Klara känd för sina stora framgångar inom hästvärlden, där hon vunnit SM och NM samt tagit brons i EM då hon tävlat inom såväl hoppning som fälttävlan. Hon har dessutom synts i SVT-serien ”Familjen Hammarström”, där man fått följa Klara och hennes familj med elva syskon.

You Should Know Me Better

I juni 2019 släpptes debutsingeln “Break Up Song”, som hon skrivit tillsammans med David Lindgren-Zacharias, Isa Molin och Emmanuel Gabrielsson. Bara tre månader senare var det återigen dags för release – denna gång med ”You Should Know Me Better”, som kom att bli en av de mest spelade hitsen på svensk radio 2019-2020. Låten är skriven av Josefin Glenmark, Gavin Jones, David Zandén, Joel Eriksson och av Klara själv. Idag har låten långt över 4 miljoner spelningar på Spotify och finns även i en akustisk version.

Melodifestivalen för tredje året i rad

I år var det tredje året i rad som Klara Hammarström äntrade Melodifestivalens mäktiga scen. 

Första gången hon tog sig an Melloscenen var 2020 med moderna upptempolåten ”Nobody”, som hon skrivit tillsammans med Palle Hammarlund och Eric Smaaland. 2021 ställde hon upp i musiktävlingen igen med hitlåten – ”Beat Of Broken Hearts”. Denna tog henne ända till final, där hon slutade på en sjätte plats. Därefter har låten florerat på flera svenska topplistor och har förnärvarande nått hela 7 miljoner spelningar på Spotify.

Även 2022 års bidrag, "Run To The Hills", blev en riktig succé som också landade på en sjätte plats i finalen. Idag är "Run To The Hills", med över 14 miljoner spelningar, Klaras mest populära låt på Spotify! 

Samarbeten med Liamoo 

Tillsammans med Idolstjärnan Liamoo har Klara det senaste halvåret släppt två låtsamarbeten; jullåten ”Make a Wish”, som släpptes i november 2021 samt Sveriges officiella OS-låt "Guld, svett & tårar" som släpptes inför OS i Peking 2022. 

Klara + Föreningslivet = Sant

Att föreningslivet har betytt oerhört mycket för Klara är efter alla år inom hästvärlden ett givet faktum. Det var således en självklarhet för den forna tävlingsryttaren att hylla det svenska föreningslivet och alla dess eldsjälar genom att både uppträda och dela ut pris på Eldsjälsgalan 2022, som varje år arrangeras av Folkspel. 

Läs om Klaras medverkan i årets Eldsjälsgala här!

Den 10 juli 2022, kl. 19.30 i TV4, kommer Klara Hammarström och förgyller BingoLottos Sommarkväll!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade artister i BingoLotto

Saga Ludvigsson | Rebecka Karlsson | Frida Green | Malou Prytz | Camilla Hedström | Eva Jumatate

Tillbaka till artistsidan

Klara Hammarström

Beat of broken hearts

KÖP BINGOLOTT!

Den 28 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?