Larz Kristerz

Efter 10 år i dansbandsgenrens finrum har Larz Kristerz gjort sig ett högt ansett namn på den svenska musikscenen. Den 3 maj, kl. 18.00 i TV4, bjuder de på dansbandsmagi från scenen i BingoLotto!

Larz Kristerz

Älvdalensönerna i Larz Kristerz har under det senaste decenniet tagit många och stora steg mot att bli ett utav landets absolut största dansband. 2008 var året då man fick sitt stora genombrott och gjorde sig ett namn för den svenska publiken, på allvar. Mycket till följd av sin medverkan och seger i Dansbandskampen, samma år. Debutalbumet ”Hem till dig” från 2009 har sålts i över 100 000 exemplar och uppföljaren ”Om du vill” hade sålt platina efter blott en vecka på marknaden. Totalt har man utgett 8 album, varpå samtliga har hyllats enormt. Med låtar som ”Det måste gå att dansa till”, ”Carina”, ”Hjärtat bankar”, ”Purple Rain”, ”Hon gillar Johnny Cash” och många, många fler lockar bandet i skrivande till hela 200 000 lyssnare på Spotify per månad.

Utmärkelser

Larz-Kristerz har totalt sett belönats med hela fem Guldklavar. Klart ärofyllda utmärkelser inom genren. Bandet har bland annat kunnat titulera sig som Årets Dansband 2009. Man har även prisats för Årets Låt och för Årets Album vid två tillfällen vardera.

Bandet har även mottagit en mycket åtråvärd Grammis, för Årets Dansband, 2009, och varit nominerade i ett flertal kategorier, vid ett flertal tillfällen, därefter.

Tv-framträdanden

Under sina många år som ett Sveriges högsta skattade dansband har man hunnit med ett flertal framträdanden i TV. Utöver Dansbandskampen, som blev startskottet för Larz Kristerz raketkarriär, har man bland annat framträtt eller figurerat i produktioner såsom Böda Camping, Lotta på Liseberg, Moraeus med mera, 4 Stjärnors Middag, Fångarna på Fortet, Så Ska Det Låta, Körslaget, Allsång på Skansen och Babben & Co. Man har även krönt sitt CV fler än ett besök i BingoLotto, senast 2018.

Söndagen den 3 maj 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Larz Kristerz till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

Vi samlar Sverige!

Den 29 mars bjuder vi in till stor månadsfinal – med hela 6,6 miljoner kr i potten! Med oss på scen har vi dansbandsgiganterna Donnez och de evigt glödheta Brandsta City Släckers! Du sitter väl inte lottlös? Upplev hela Sveriges gemenskap!