Lisa Miskovsky

Hon är en mångsysslare av rang som sedan begynnelsen av sin karriär har hyllats för sin musikaliska begåvning, både när det kommer till att stå på scen och att skriva världshits. Den 4 februari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, gör Lisa Miskovsky oss sällskap i BingoLotto!

Året var 2001 då Lisa Miskovsky slog igenom med låten Driving one of your cars. Två år senare släppte hon ytterligare en hitsingel – Lady Stardust. Tillsammans har de två hitsen närmare 9 miljoner lyssningar på Spotify, men det slår inte Lisas mest lyssnade hitlåt Why Start A Fire som hon tävlade med i sin debut i Melodifestivalen 2012. Låten, som slutade på en nioende plats i finalen, har idag spelats över 13 miljoner gånger på Spotify!

Lisa har sedan starten av sin karriär släppt en mängd hyllade låtar, sålt över 200 000 album och prisats flertalet gånger för sin ljuva musik. Hon har till exempel belönats med fem Rockbjörnar och erhållit två Grammis.

Låtskrivare och sportexpert 

Artisteriet är heller inte allt som Lisa nått framgångar inom. Hon skriver även låtar åt andra artister, som bland annat Backstreet Boys världshit Shape of my heart. Lisa har även varit en framstående idrottare då hon spelat i hockey i Björklövens damlag och representerat svenska snowboardlandslaget. Vi har dessutom fått se henne som programledare och expertkommentator i olika idrottssammanhang, som i vinter-OS 2014 och sommar-OS 2016. 

Melodifestivalen 2022

10 år efter första och senaste gången Lisa var med och tävlade i Melodifestivalen var hon åter aktuell i Sveriges största musiktävling. Tävlingsbidraget hette "Best to Come" och blev i den tredje deltävlingen framröstad till semifinal men lyckades inte ta sig hela vägen till den stora finalen.

Det känns underbart att vara tillbaka på Mello-scenen igen! ”Best to come” handlar om att man måste skapa sig lite ljus och hopp framåt när det känns som allra mörkast, vilket jag tror att vi alla behöver i denna tid, berättade Lisa inför tävlingen.

Nu senast är Lisa aktuell med en ny EP vid namn "Eljest" som släpps under våren 2023. På EP:n samarbetar Lisa med textförfattaren Annika Norlin och för första gången kommer Lisa släppa låtar på svenska. En av låtarna på EP:n är "Jag som vann", en svenskspråkig och mer avskalad version av Mellobidraget "Best to come". 

Idrott har sedan alltid varit en stor del av Lisas liv. Läs om vad föreningslivet har betytt för henne här.

Visste du att Lisa, precis som många andra hängivna ungdomar i vårt avlånga land, en gång i tiden sålde mängder av bingolotter? Läs mer om det här!

Lördag den 4 februari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, välkomnar vi Lisa till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Relaterade artister i BingoLotto

Mariette | Maia Hirasawa | Helena Josefsson | Clara Klingenström | Meja | Dotter | Andrea Hegard | Nina Söderquist | Anna Bergendahl | Rockabilly Fabulous | Jenny Silver | Little Jinder | Jasmine Kara | Linda Sundblad

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Lisa Miskovsky

Celine