Malena Ernman

Med en otroligt kraftfull och precis röst trollbinder hon publiken långt över Sveriges gränser. Malena Ernman har idag sjungit sig till en given plats på världens allra mest förnäma operascener. Nu är hon högaktuell med en stor roll i musikalen ”Så som i Himmelen” och den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, sprider hon sin autentiska stjärnglans i BingoLottos Uppesittarkväll!

MALENA ERNMAN

I och med den svenska operan ”Staden” skrevs det första kapitlet i framgångssagan om Malena Ernman. Föreställningen lämnade ett stort avtryck i operavärlden, då hon gjorde en tolkning mot Loa Falkman 1998. Året därpå följde det mycket självklara internationella genombrottet. Idag är hon en av genrens allra klarast lysande stjärnor. Lite drygt en halv miljon lyssnare på Spotify varje månad intygar inte minst om detta.

LA VOIX – JOKERBIDRAGET I MELODIFESTIVALEN

2009 korades Malena till vinnare i Melodifestivalen med bidraget ”La Voix”, som betyder ”rösten” på franska. Bidraget ansågs som en joker då det var det första svenska bidraget som någonsin hade framförts på franska. Under finalen hade juryn placerat bidraget långt från topplaceringarna, men Malena hade bevisligen sjungit sig in i den svenska publikens hjärtan, då hon med hjälp av tittarnas tunga röster klättrade hela vägen till toppen och belönades med en plats i Eurovison Song Contest 2009. Väl där slutade hon på 21:e plats. 

KUNGLIGA UTMÄRKELSER

Antalet meriter som Malena Ernman kan tillskriva sig är knappast få till antalet. 2006 blev hon utsedd till ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien. Som om att inte det vore nog har Malena även hederstiteln som hovsångare 2011. 

FRÅN OPERA TILL MUSIKALSCENENS RAMPLJUS

En kvinna av Malena Ernman musikaliska kvalitet ter sig minst sagt given i den största svenska musikalsatsningen sedan Björn & Benny-musikalen ”Kristina från Duvemåla”, nämligen ”Så som i Himmelen”. Här gestaltar hon rollen som ”Gabriella”. Vid sin sida har hon flera välkända artister. Däribland Björn Kjellman, Morgan Alling och Anders Ekborg.

Måndagen den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar The Queen of Opera BingoLottos Uppesittarkväll! 

Vill du se Malena Ernman live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän