Martin Rolinski

Efter närmare 20 år i branschen har skönsjungande Martin Rolinski etablerat sig som en stor profil på den svenska musikscenen. Den 22 mars, kl. 18.00 i TV4, gästar han BingoLotto!

Martin Rolinski

Martins musikkarriär tog till en början vid till följd av en vadslagning med sina vänner. En vadslagning som handlade om att gå på en audition för dokusåpan ”Popstars”. Väl där gick Martin vidare till finalgruppen och gjorde sig så småningom ett namn för det svenska folket.

Strax därefter väntade ett nytt kliv i karriären, då Martin slog följe med Alexander Bard och Marina Schiptjenko och bildade electropopgruppen Bodies Without Organs, även kända som BWO. Som sångare i bandet rosades Martin flitigt för sin energi och sin vokala kompetens.

BWO

Under sina 10 år som verksamma tillsammans, skördade bandet stor framgång. Totalt resulterade samarbetet i 6 utgivna album, som sålt såväl Guld som Platina.

Mellan åren 2003 och 2010 medverkade bandet dessutom i Melodifestivalen inte färre än 4 gånger. Någon seger blev det aldrig, men bandet vann, å andra sidan, svenska folkets kärlek, år efter år.

Med låtar som ”Temple of Love”, ”Lay Your Love On Me” och ”Sunshine in the Rain”, som alla har spelats fler än 3 miljoner gånger på Spotify, är BWO idag att betrakta som 00-talets electropop-kungar på den svenska musikscenen. Med flertalet topplaceringar på internationella listor gjorde man sig även ett namn utanför Sveriges gränser.

Solokarriär

Efter uppbrottet från BWO valde Martin att testa vingarna som soloartist, och 2013 var det åter dags att äntra Melodifestivalens stora scen. Bidraget ”In and out of Love” tog Martin vidare till Andra chansen, där han senare slogs ut av Robin Stjernberg, som sedermera stod som segrare av hela tävlingen.

We Are Voice

Den 4 november 2017 organiserade och deltog Martin Rolinski i konserten "We Are Voice". Konserten innebar ett helt nytt koncept, där publiken utgjorde kören, som i sin tur sjöng tillsammans med några av landets mest folkkära artister (Tommy Körberg, Malena Ernman, Molly Sandén och medgrundarna Fredrik Berglund och Simon Ljungman).


Medgrundaren Fredrik Berglund

Konceptet innebar en omedelbar succé och "We Are Voice" har levt vidare. Under 2018 tog vännerna och grundarna Martin Rolinski, Simon Ljungman och Fredrik Berglund plats på BingoLottos scen, för att sprida budskapet om den gemensamma sångens betydelse. Framträdandet blev en fullträff.

En av de största folkrörelserna vi har är just körrörelsen. Martin och Fredrik har varit med och tagit fram en plattform som samlar denna rörelse på ett digitalt sätt, genom att ha all form av musik tillgänglig i den.

Nu välkomnar vi Martin och Fredrik, tillsammans med Rytmus Youth Choir från Göteborg!


Rytmus Youth Choir 


Söndagen den 22 mars 2020, kl. 18.00, välkomnar vi gästar de BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

Vi samlar Sverige!

Den 29 mars bjuder vi in till stor månadsfinal – med hela 6,6 miljoner kr i potten! Med oss på scen har vi dansbandsgiganterna Donnez och de evigt glödheta Brandsta City Släckers! Du sitter väl inte lottlös? Upplev hela Sveriges gemenskap!