Nanne Grönvall

Med en gudabenådad röst och en makalös energi är hon idag en av få som kan titulera sig legend på den svenska musikscenen. Inte minst i Melodifestivalensammanhang, där hon medverkat hela 11 gånger. Den 19 april, kl. 18.00 i TV4, gästar Nanne Grönvall BingoLotto!

Nanne Grönvall

I fråga om kärlek från folket råder det inga tvivel kring Nanne Grönvalls storhet. Med en kraftfull röst och en sprudlande karaktär har hon trollbundit var och varannan lyssnare, i drygt 30 år. Totalt har hon, i olika konstellationer och som soloartist, utgett hela 8 album. Hennes artisteri och professionella utövning sträcker sig dock långt bortom rollen som sångare. Utöver framgångarna på den svenska musikscenen, som artist, har Nanne axlat rollen som låtskrivare vid flertalet tillfällen. Hon har även medverkat i 6 teateruppsättningar, senast som Miss Hannigan i Annie från 2018, i vilka hon skördat stor framgång.

Melodifestivalen

Men främst är Nanne ändå att räkna som en legend i Melodifestivalsammanhang. Med inte färre än 11 bidrag i ryggen är hennes CV i dessa sammanhang klart svårslaget! Åtta gånger som artist/upphovsman och tre gånger som upphovsman.

1996 vann hon Melodifestivalen med gruppen One More Time och ”Den vilda” som slutade på en hedrande 3:e plats i ESC.

2005 tog hon återigen landet med storm. Då med låten ”Håll om mig”, som slutade på 2:a plats. Låten rosades flitigt och har i skrivande stund spelats fler än 6 miljoner gånger på Spotify.

Tidigare i år såg vi henne tävla i årets upplaga av Melodifestivalen med låten ”Carpool Karaoke”. Låten kom till efter att Nanne hade strecktittat på TV-programmet med samma namn. En hyllningslåt till livet och musiken. Låten har även uppmärksammats av ingen mindre än James Corden själv i sitt hyllade tv-program "The Late Late Show". Klippet har över 1,4 miljoner views på Youtube. 

Söndagen den 19 april 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Nanne till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

 

Tillbaka till artistsidan

Nanne Grönwall

Jättekänd