Nanne Grönvall

Med en gudabenådad röst och en makalös energi är hon idag en av få som kan titulera sig legend på den svenska musikscenen. Den 21 januari 2024, klockan 18:30 i Sjuan och Tv4 Play, gästar Nanne Grönvall BingoLotto!

Nanne Grönvall

I fråga om kärlek från folket råder det inga tvivel kring Nanne Grönvalls storhet. Med en kraftfull röst och en sprudlande karaktär har hon trollbundit var och varannan lyssnare i drygt 30 år. Hennes artisteri och professionella utövning sträcker sig dock långt bortom rollen som sångare. Utöver framgångarna på den svenska musikscenen som artist har Nanne axlat rollen som låtskrivare vid flertalet tillfällen. Hon har även medverkat i teateruppsättningar, bland annat musikalen Grease som Rektor Lynch.

Melodifestivalen

Främst är Nanne en legend i Melodifestivalsammanhang. Med inte färre än 13 bidrag i ryggen är hennes CV i dessa sammanhang klart svårslaget! Åtta gånger som artist/upphovsman och fem gånger som upphovsman.

1996 vann hon Melodifestivalen med gruppen One More Time och ”Den vilda” och slutade på en hedrande tredjeplats i Eurovision Song Contest.

2005 tog hon återigen landet med storm. Då med låten ”Håll om mig”, som slutade på en andraplats. Låten rosades flitigt och har i skrivande stund spelats fler än elva miljoner gånger på Spotify.

Senast vi såg vi henne tävla i Melodifestivalen var 2020 med låten ”Carpool Karaoke" som är en hyllningslåt till livet och musiken. Låten kom till efter att Nanne hade strecktittat på "The late late show" där "carpool karaoke" är ett populärt inslag. Låten har även uppmärksammats av ingen mindre än James Corden själv i det hyllade tv-programmet. Klippet har över 2 miljoner visningar på Youtube.

Nanne the best - The music of Tina Turner

Nu är Nanne aktuell med en hyllningsturné för Tina Turner där oförglömliga hits utlovas. För att kunna hylla en världsartist som Tina, med en karriär som spänner över 60 år, behöver man inte bara en stark sångröst utan även pondus. Alla förutsättningar för att turnén ska bli en succé finns, och vi ser fram emot att få ett smakprov av Sveriges Tina Turner på BingoLottos scen!

Söndagen den 21 januari 2024, klockan 18:30 i Sjuan och Tv4 Play, kliver Nanne Grönvall upp på vår scen.

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 28 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Nanne Grönwall

Carpool Karaoke