Philip Jalmelid

Philip Jalmelid har idag etablerat sig som en av landets absolut främsta musikalartister. Med ett gediget cv i ryggen väntar nu ett nytt kliv i karriären – den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar Philip BingoLottos Uppesittarkväll!

PHILIP JALMELID

Karriären tog inledningsvis fart när Philip vann den gotländska amatörtävlingen Tiljans Talanger år 2003 med låten ”Anthem”, som ursprungligen framfördes av Tommy Körberg i musiaklen ”Chess”.  

FRÅN MUSIKALUTBILDNINGEN TILL TEATERHÖGSKOLAN I GÖTEBORG

Philips initiala målbild var att slå igenom som artist och beslutade sig därför att gå en musikalutbildning på Kulturama 2004–2006. Väl där gick det så småningom upp för Philip att ett annat intresse hade växt sig allt större, vilket ledde honom sen vidare till Teaterhögskolan i Göteborg 2006–2009.  

PHILIPS IMPONERANDE MERITLISTA

Philip kan idag stoltsera med medverkanden i titlar såsom: 

  • Jesus Christ Superstar 
  • West Side Story 
  • Hair 
  • Les Misérables 
  • Chess 
  • Miss Saigon 

Utöver dessa har Philip även figurerat en hel del i mediesammanhang, med medverkanden ibland annat Nyhetsmorgon TV4, Allsång på skansen, Så ska det låta och Lotta på Liseberg. 

HÖGAKTUELL MED MUSIKALEN "SÅ SOM I HIMMELEN"

Nu, nästan 10 år efter att Philip avslutat sin utbildning vid Teaterhögskolan i Göteborg, har Philip fått chansen att axla huvudrollen som Daniel i den svenska musikalen ”Så som i himmelen”. Musikalen som är skriven av Kay och Carin Pollak hade premiär på Oscarsteatern 13 september 2018, men lever vidare även i år. Musiken är komponerad av ingen mindre än Fredrik Kempe. I rollistan finns välkända artistnamn som Malena Ernman, Björn Kjellman, Morgan Alling och Anders Ekborg m.fl.  

Måndagen den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar Philip Jalmelid BingoLottos Uppesittarkväll! 

Vill du se Philip Jalmelid live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän