Philip Jalmelid

Philip Jalmelid har idag etablerat sig som en av landets absolut främsta musikalartister. Med ett gediget cv i ryggen är han just nu högaktuell med huvudrollen i succémusikalen "Så som i Himmelen". Den 15 maj 2022, kl. 18.00 i TV4, gästar Philip BingoLotto tillsammans med operadrottningen Malena Ernman!

PHILIP JALMELID

Karriären tog inledningsvis fart när Philip vann den gotländska amatörtävlingen Tiljans Talanger år 2003 med låten ”Anthem”, som ursprungligen framfördes av Tommy Körberg i musiaklen ”Chess”.  

FRÅN MUSIKALUTBILDNINGEN TILL TEATERHÖGSKOLAN I GÖTEBORG

Philips initiala målbild var att slå igenom som artist och beslutade sig därför att gå en musikalutbildning på Kulturama 2004–2006. Väl där gick det så småningom upp för Philip att ett annat intresse hade växt sig allt större, vilket ledde honom sen vidare till Teaterhögskolan i Göteborg 2006–2009.  

PHILIPS IMPONERANDE MERITLISTA

Philip kan idag stoltsera med medverkanden i titlar såsom: 

  • Jesus Christ Superstar 
  • West Side Story 
  • Hair 
  • Les Misérables 
  • Chess 
  • Miss Saigon 

Utöver dessa har Philip även figurerat en hel del i mediesammanhang, med medverkanden ibland annat Nyhetsmorgon TV4, Allsång på skansen, Så ska det låta och Lotta på Liseberg. 

HÖGAKTUELL MED MUSIKALEN "SÅ SOM I HIMMELEN"

Den senaste tiden har Philip varit högaktuell med den ärofyllda huvudrollen som Daniel i den svenska musikalen ”Så som i himmelen”. Musikalen, som är skriven av Kay och Carin Pollak, hade premiär på Oscarsteatern 13 september 2018. Musiken är komponerad av ingen mindre än Fredrik Kempe och i rollistan finns välkända artistnamn som Malena Ernman, Björn Kjellman, Morgan Alling och Anders Ekborg. Efter fulla hus på Oscarsteatern under 2 år, enastående recensioner och en publik på över 221 000, avslutar man nu musikalen med stor final i form av två exklusiva konserter på Skansen i Stockholm och på Dalhalla i Rättvik, sommaren 2022.

Den 15 maj 2022, kl. 18.00 i TV4, gästar Philip Jalmelid BingoLotto tillsammans med Malena Ernman

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

Philip Jalmelid

O Helga Natt

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?