Timo Räisänen

Sångaren, musikern och låtskrivaren Timo Räisänen började sin karriär i Håkan Hellströms band men har sedan dess etablerat sig som en av landets främsta soloartister. Den 3 juni 2023, klockan 20:00 i Sjuan och på TV4 Play, uppträder han i BingoLotto!

Med 9 soloalbum och hundratals gig i ryggen har Timo etablerat sig som en av landets största live-artister. Om hans artisteri har skrivits träffande: "En sann entertainer, en komiker som lockar till skratt och hinderslöst för publiken rakt in i det sällsamma allvaret”. Debuten på svenska från 2017 “Tro, hat, stöld” har fått omdömen som "Ren poplycka!" (Hymn), “Timo har aldrig låtit argare, mer engagerad eller bättre” (Kulturbloggen) och “Eld & Aceton, den starkaste parterapi-låt som någonsin skrivits på svenska” (Aftonbladet).
Om övergången från modersmålet engelska säger han själv: “Engelskans pensel är som en roller på en tvåmeters stav jämfört med svenskans 0,5 stift. Det gav mig möjligheten, och skyldigheten, att vara mycket mer precis”. 

Timo vann 2007 den prestigefyllda utmärkelsen Årets manliga artist på P3 Guldgalan och året därpå vann han Guldmicken på samma gala. 

Nya förutsättningar – ny Timo

När Corona slog ner i musiksverige våren 2020 bestämde sig Timo för att växla upp. Fansen bjöds på livestreamade minikonserter varje onsdag i tre månader och under sommaren gjorde han drygt 30 gig under parollen TrädgårdsLive. När han samma år släppte en julskiva var det med fokus på variation, kvalitet OCH kvantitet. “Det ryms ju så många olika känslolägen i genren, varför nöja sig med en stil när man kan få alla!”. Mastodontprojektet ”Pax Noël” innehåller 24 spår och släpptes julafton 2020.

Trädgårdsturné 2023

Sommaren 2023 ger Timo sig ut en trädgårdsturné runtom i Sverige. Det är precis vad det låter som, en turné med spelningar på små svenska trädgårdsscener ackompanjerad av en trio. Turnén har premiär i Göteborg den 2 juni i samband med invigningen av stadens 400-årsfirande och besöker sedan en rad svenska städer fram till finalen i Simrishamn den 19 augusti. 

Den 3 juni 2023, klockan 20:00 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi Timo Räisänen till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Molly Hammar | Weeping Willows | Andreas Moe | Jens HultLustans LakejerMollie Minott | Linnea Henriksson | Little Jinder | Clara Klingenström | Ola Salo | Anna StadlingGustaf & Viktor Norén | LillaysterPernilla Andersson | Lisa Ekdahl 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 28 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Timo Räisänen

Musiken var min