Triple & Touch med Jennifer Brown

I flera decennier har den oumbärliga artistgruppen Triple & Touch berikat världen med underhållning. I samband med invigningen av Hisingsbron släppte de singeln ”På andra sidan bron” tillsammans med soul- och popdrottningen Jennifer Brown. Den 14 november, kl. 18.00 i TV4, får vi höra låten live i BingoLotto, då Triple & Touch och Jennifer Brown gästar programmet!

TRIPLE & TOUCH

Historian om Triple & Touch föddes sträcker sig tillbaka till 1983, då de tre musikstudenterna Göran Rudbo, Ken Wennerholm och Håkan Glänte började musicera tillsammans på Göteborgs och Paris gator. Framgångarna som gatumusikanter blev ett faktum och året därpå begav dem sig vidare ut i Europa för att spela i städer som Nice, Florens och Zürich. Samma år fick de sitt allra första tv-framträdande i morgonprogrammet ”Gomorron’ Sverige”.

Lasse Kronér blir medlem i bandet

Året är 1985 och en vikarie hoppar in för Wennerholm som reser till Kuba. Vikarien jobbar vid detta tillfälle på posten och verkar som gatumusikant i Göteborg, men kommer med tiden att bli en stående medlem i bandet. Namnet är Lasse Kronér och han blir kvar i Triple & Touch ända fram till 1999, då han kliver in som programledare för BingoLotto efter självaste Loket. Vid den här tiden har Glänte redan vinkat adjö åt bandet flera år tidigare, varpå Rudbo och Wennerholm fortsätter med Triple & Touch som duo. 

TV-succéer och hyllade shower

Redan från och med 1985 är framgångssagan ett faktum för Triple & Touch. De turnerar för Rikskonserter, medverkar i varietén ”Uppståndet” som blir omskriven som ”Norra Europas roligaste show”, anordnar krogshower och sätter upp fullsatta konsertturnéer. 1991 har TV-succén ”Musikjägarna” premiär, där Triple & Touch är programvärdar fram till 1993. Mellan 2005 och 2008 är de dessutom en del av orkestern i det populära TV-programmet ”På spåret”.

Melodifestivalen

1988 är det dags för Triple & Touch att tävla i Melodifestivalen tillsammans med Lotta Engberg och låten ”100%”. Det hela slutar med en tredje plats följt av en förstaplacering på Svensktoppen. 1993 är Triple & Touch tillbaka på Melodifestivalens scen – fast som programledare för hela tävlingen. Rudbo och Kronér ställer dessutom upp i Melodifestivalen med enskilda bidrag 1995 och 1996.

Jennifer Brown

Jennifer Brown, som idag kan beskrivas som en mästarinna inom ett brett spektra av genrer, debuterade med det storsäljande soulalbumet ”Giving you the best” 1994. Med hitlåtar som ”My everything” och ”Heaven come down” hamnade hon snart på topplistor världen över och fick därmed smeknamnet ”Sveriges nya souldrottning”. Fyra år och två framgångsrika album senare hade radiopop blivit en allt större del av Browns musikaliska signum och 1998 erhöll hon en Grammis i kategorin ”Bästa kvinnliga pop/rockartist”.

Skådespelarkarriären

Följande år fortsatte musikkarriären blomstra för Brown – inte minst i USA där hon spenderade mycket tid. 2006 tog hon dessutom klivet in i skådespelarkarriären, då hon gjorde filmdebut med en av nyckelrollerna i filmen ”Förortsungar”.

På andra sidan bron

Det var inte förrän 2015 Brown släppte sin första singel på svenska – ”Kom hem till mig”. Därefter kom ytterligare två singlar på svenska – ”Faller” och ”In i Himlen”. I september 2021 var det återigen dags för ett svenskt låtsläpp – nu tillsammans med Triple & Touch! Låten, som heter "På andra sidan bron", framförde de för första gången vid invigningen av nya Hisingsbron i Göteborg. 

Den 14 november, kl. 18.00 i TV4, får vi njuta av den stämningsfulla duetten i BingoLotto då Triple & Touch och Jennifer Brown är på plats i studion!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan