Tuva B Larsen

Tuva B Larsen gör i skrivande stund succé på svenska musikalscenen! Inte minst i rollen som Lena i den hyllade musikalen ”Så som i himmelen”. Tuva kan dessutom titulera sig som vinnare av Annalisa Ericsons stipendium 2018. Den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar detta självklara stjärnskott BingoLottos Uppesittarkväll!

TUVA B LARSEN – FRÅN GRANNLANDET NORGE TILL DEN SVENSKA MUSIKALSCENEN

Under uppväxten i Rennebu i Norge kände Tuva Børgedotter Larsen att de eftergymnasiala möjligheterna i Trondheim var klart begränsade. Drömmen om att bli en musikalartist kändes alltför avlägsen. Insikten tog sedermera Tuva till Göteborg och Teaterhögskolan. 

ANNALISA ERICSSONS STIPENDIUM

Under 2018 kammade Tuva, efter sina strålande insatser på den svenska musikalscenen, hem Annalisa Ericsons stipendium. Motiveringen löd “iögonfallande och begåvade insatser inom sång, dans och teater”.

TEATER OCH MUSIKALER 

Tuva inledde sin karriär med roller inom såväl teater- som musikalgenren, inte sällan i Skåne med flera uppträdanden på teatern och Malmö Opera. Denna norska talang har medverkat i ett flertal välkända titlar som: 

  • Alice i underlandet 
  • Pelle erövraren 
  • Spelman på taket 
  • Kinky boots 

"SÅ SOM I HIMMELEN"

Musikalen "Så som i himmelen", som ter sig fullspäckad med välkända artistnamn som Malena Ernman, Björn Kjellman, Morgan Alling och Anders Ekborg m.fl, är den största svenska musikalsatsningen sedan Björn och Benny-musikalen ”Kristina från Duvemåla”. Stödet mellan kollegorna Tuva och Philip, som spelar Daniel i samma musikal, har varit viktigt. Tuva är numera bosatt i Stockholm och i all förhoppning är hon här för att stanna, oavsett vad norrmännen har att säga om saken. 

Måndagen den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar Tuva B Larsen BingoLottos Uppesittarkväll! 

Vill du se Tuva B Larsen live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän