10 appar du inte visste att du behöver

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-04-01

Var det lång tid sedan du uppdaterade i ditt app-bibliotek? Här tipsar vi om appar du kanske inte visste att du behövde förrän du faktiskt har de nedladdade i din telefon. Bli inspirerad och hitta din nya favorit med vår topplista!

1. Hitta lätt och rätt med Google maps

Brukar du använda din telefons inbyggda kartapp för att inte gå vilse? Då är det dags att uppgradera till ett bättre alternativ! Google Maps är förutom att vara en fantastisk GPS också otroligt bra på intresseobjekt och alltid kommer hjälpa dig att hitta precis det du söker. Exempelvis närliggande restauranger, närmaste bensinmack eller kaféer.

Vår favoritfunktion: I många städer kan man se alla busshållplatser via Google Maps vilket innebär att du lätt kan använda den för att hitta rätt även i kollektivtrafiken! Så smart funktion, tycker vi.

2. Kom ihåg lösenord med Cheatsheet

Behöver du, precis som de flesta av oss, hjälp att minnas saker som man ofta lätt glömmer bort; exempelvis wifi-lösenord, portkoder, lösenord till diverse konton på nätet, telefonnummer?

Då kommer Cheatsheet göra ditt liv betydligt mycket lättare, eller i alla fall hjälpa dig att minnas saker bättre. Glöm jobbiga post-it-lappar, att bära på lösenord i huvudet eller att ha anteckningar här och där som ständigt kommer bort.

I den här lätta, men ack så smarta appen, skriver du in den information du vill ha till hands enkelt och knyter den till en ikon som visar vad informationen handlar om. Exempelvis en wifi-symbol till ditt wifi-lösenord, en nyckel för portkod eller en telefon för telefonnummer. Allt har du sedan smidigt och samlat på samma ställe i mobiltelefonen. Så himla bra!

Vår favoritfunktion: Ikonerna som gör att man minns och kan skilja på vad det är man skrivit upp.

3. Börja spara pengar med Dreams

Alla har vi en dröm som vi behöver pengar till. Kanske lockar en ny lägenhet, att unna dig något lite dyrare eller behöver man bara öka på sin sparbuffert något? Oavsett vad är Dreams en otroligt bra app för den som behöver en knuff i rätt riktning och bli mer ekonomisk. Appen hjälper dig nämligen på ett enkelt och smidigt sätt att planera ditt sparande och gör det dessutom roligare och lättare med olika ”triggers”.

Dessutom får man tips på olika sätt att bli mer ekonomisk, såsom att äta mer vegetariskt och att göra storkok.

Vår favoritfunktion: ”Tjuven” som tar pengar från ditt konto och sätter av till sparande lite då och då, utan att man vet om det.

Börja spara med Dreams

4. Bli vinproffs med Vivino

Uppskattar du ett gott glas vin men har svårt att svara på just vilket vin det är du tycker om? Då behöver du kanske lite hjälp på vägen och vi har det perfekta app-tipset för dig, nämligen Vivino som är ett digitalt uppslagsverk när det kommer till just viner.

Dessutom är den busenkel att använda, med appen fotograferar du enkelt etiketten på vinflaskan du har funderingar kring och du kan då enkelt läsa andra användares bedömningar och också se ett ungefärligt pris.

Vår favoritfunktion: Att kunna briljera med vinkunskaper framför nära och kära!

5. Skapa magi i köket med Menyse

Svårt att komma på kvällens middag? Den här appen har drygt 300 recept och ett flertal drinkrecept – med den otroligt smarta funktionen tillhörande inköpslistor som kopplats direkt till recepten. Ett knapptryck och du har färdigt allt du behöver köpa! Funktionen är extra smart eftersom man också kan portionsanpassa varje recept och för att det också finns en favoritfunktion.

Men det absolut bästa med just den här appen är att du kan slå på ett så kallat helskärmsläge, vilket innebär att din skärmsläckare på mobilen inte går igång. Aldrig mer behöver du väcka skärmen med kladdiga fingrar!

Vår favoritfunktion: Utan tvekan helskärmsläget som gör att man inte behöver kladda på min telefon när jag står med händerna och knådar deg exempelvis.

Magi i köket

6. Missa aldrig en favoritlåt med Shazam

Hur många gånger har du hört en låt du gillat, kanske på radion, i en butik, hos en vän eller på restaurang och undrat vad låten heter? Du kan sluta undra nu! Ladda ner Shazam så behöver du bara öppna appen nästa gång du hör något härligt och låta Shazam ta reda på både artist och låt. Sedan kan du enkelt lägga till låten till exempelvis en utav dina listor på Spotify.

Vår favoritfunktion: Att man alltid kan lägga till nya favoriter på sina spellistor enkelt!

Ps. Någonsin undrat över vilka låtar vi har med i BingoLotto? Då behöver du inte Shazam utan vi hjälper dig gärna. Här hittar du alla våra spellistor.

7. Gröna fingrar med Planta

Älskar du också dina krukväxter men har svårt att ge dem den kärlek de behöver för att blomstra? Då är Planta den perfekta appen för dig. Den ger dig nämligen en påminnelse varje gång du behöver vattna blommorna och kan också ge dig skötselråd.

Fotar du din växt och laddar upp i appen kan du få specifika skötselråd för just din växt. I inställningarna väljer du vilken kunskapsnivå du ligger på, från nybörjare till Carl von Linné och du får skräddarsydda tips därefter.

Vår favoritfunktion: Den här är lätt! Utan tvekan att man kan få påminnelse om att vattna sina gröna kompisar, något som kan behövas.

Gröna fingrar med Planta

8. Riktiga vykort med Postnords app

Vissa saker kan man inte digitalisera, som exempelvis känslan av att få ett riktigt vykort i sin brevlåda. Postnords app för vykort innebär att du kan ladda upp en egen bild som sedan skickas som ett hederligt vykort. Det är inte heller särskilt dyrt, 19 kronor för ett kort och då ingår dessutom portot! Förgyll dina nära och käras brevlåda med lite personifierade vykort för att lätta upp bland all annan tråkig post.

Vår favoritfunktion: Att ladda upp egna foton för personliga vykort som ger en härlig touch.

9.  Meditera med Headspace

Behöver du en paus ifrån din vardag, ladda om och vända dig mot ditt inre? Då är meditation kanske något för dig.

Meditation har länge varit ett sätt för oss människor att öka sin medvetenhet, och på senare år har våra smarta telefoner blivit ett redskap även inom meditation. Headspace är en app som bjuder på många olika typer av meditationer för allt ifrån den som precis börjat meditera till den lite mer erfarne som vill använda nya tekniker för att uppnå bättre resultat. Testa appen och se om du kan göra din mobiltelefon till något som stressar av istället för på!

Vår favoritfunktion: Att man med appens hjälp kan få hjälp att stressa av istället för på med telefonen, som annars kan vara ett stressmoment.

Meditera med Headspace

10. Spela bingo digitalt med BingoLottos app!

Sist men inte måste vi ju självklart slå ett slag för vår egen app, som är en utav våra personliga favoriter i appbiblioteket! I BingoLottos app kan du bland annat köpa bingolotter och spela BingoLotto digitalt. Du får även tillgång till digitala Sverigelotter och kan spela vårt populära bingospel VariantBingo direkt i telefonen.

Men det är inte det enda appen erbjuder, utan här tar du även del av exklusiva tävlingar, erbjudanden och ptja, du får helt enkelt en bättre spelupplevelse. Självklart har du även direkttillgång till Bingobloggen och vår artistsida – allt för att du enkelt ska kunna hålla dig ajour med vad som händer i Bingovärlden.

Min favoritfunktion: Autodutt på BingoLotto! Då kan du vara fokuserad på och hålla igång konversationen med kompisarna men ändå ha koll på lotten! Så himla bra.

Sugen på att ladda ner BingoLotto-appen? Läs mer om hur du gör här!

 

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

 

Tillbaka till bloggen


Arkiv