7 bra böcker att läsa i höstmörkret

BingoJohanna BingoJohanna 2019-09-21

Höst. Många förknippar det med mörker och regn. Och vad passar väl bättre en trist höstkväll än att tända ljus och läsa en god bok. Vi tipsar om böckerna som kommer lysa upp höstmörkret.

Hösten närmar sig med stormsteg. Härligt tycker jag, eftersom hösten är min favoritårstid. Ja, jag vet att ni kanske inte håller med mig, men det är något visst med den krispiga höstluften och alla fina färger som gör mig riktigt glad. Och när det regnar, ja då är det bara att tända ljus och krypa upp i soffan med en bra bok.

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

Gail Honeyman

En av mina favoritböcker är ”Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt” av Gail Honeyman. Jag både skrattade och grät när jag läste om Eleanor. En märklig, omständlig och osympatisk kvinna som har varit med om för mycket och för lite på samma gång. En bok om sorg, vänskap, smärta och kärlek förmedlat med både humor och svärta, vilket gör det svårt att lägga den ifrån sig. Det är en bok som i grund och botten handlar om allas vårt behov av att få höra till och känna gemenskap och som påminner om att det är de små, små sakerna som förändrar våra liv.

Tyvärr är detta Gails första och hittills enda bok, så för att stilla min abstinens gav jag mig ut på jakt efter böcker som liknar berättelsen om Eleanor. Så mina höstkvällar kommer att spenderas i soffan med dessa härliga titlar.

Projekt Rosie

Graeme Simsion

Bokens huvudperson heter Don. Han är lite annorlunda. Han är en stilig man som dessvärre aldrig passat in i några sociala sammanhang och som därför har svårt att få kontakt med kvinnor. Därför utformar han projekt fru – ett mycket grundligt frågeformulär som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Projekt Rosie är en romantisk och charmig komedi och jag ser mycket fram emot att lära känna Don och alla hans egenheter! 

Små eldar överallt

Celeste Ng

I denna bok om adoption, moderskap, ras och sociala uppdelningar presenterar Celeste Ng ett tankeväckande och gripande drama om ett samhälles kamp kring svåra frågor som karaktär, klass och värderingar. Den har legat etta på flera internationella listor och hyllas bland annat för berättandet och porträtterandet av karaktärerna i boken. Jag ska se till att läsa klart den här så snart som möjligt eftersom det finns planer på att den ska bli en tv-serie med bland annat Reese Witherspoon och Kerry Washington som producenter och skådespelare.

Var blev du av Bernadette?

Maria Semple

En bok om den ångestdrabbade karriäristen Bernadette som plötsligt försvinner. En rolig och gripande roman handlar om att hitta sin passion, mening och om att hitta sig själv. Även denna bok ska jag försöka att läsa ut snabbt eftersom den har biopremiär i höst, och då med ingen mindre än Cate Blanchette i huvudrollen!  

Problemet med får och getter

Joanna Cannon

Det här är boken för dig som tröttnat på vanliga deckare. En bok om hemligheter, ett försvinnande, en nedlagd brottsutredning och två barn som tar polisens arbete i egna händer.

Andra böcker på läslistan just nu:  

Dessa böcker är inte på något sätt i samma genre som boken om Eleanor. Det är istället två gripande berättelser som skildrar livet under mycket speciella förhållanden. 

Allt jag fått lära mig

Tara Westovers

Tara Westovers självbiografi "Allt jag fått lära mig" handlar om hennes uppväxt i en sträng mormonfamilj med en längtan efter utbildning, och om hur hon kom till den, för henne, avgörande frågan: Vems sanning ska jag följa? 

Tatueraren i Auschwitz

Heather Morris

En roman som bygger på den sanna historien om Lale Sokolov som kom till Auschwitz-Birkenau 1942 och hur han tillsammans med sin kärlek Gita överlevde koncentrationslägret i Auschwitz. 

Dessa böcker och många fler hittar du hos våra kompisar på BonnierBokklubb

 

Signatur BingoJohanna - BingoLotto

Publicerad 2019-09-21

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv