Bästa campingplatserna i Sverige 2020

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-04-20

Finns det något som andas mer svensk sommar än att campa? Vi tror inte det och det visar sig också tydligt att vi svenskar älskar vår camping genom vi har otroligt många topp-campingar i vårt långa land.

I alla fall finns det tillräckligt många campingplatser för att det ska bli svårt att välja i campingdjungeln, men förtrösta icke. BingoBloggen finns här för dig! Här kommer våra bästa tips på campingplatser i Sverige och ett par smultronställen som kan vara värda ett besök i sommar.

Byske Havsbad camping

Vid Norrlandskusten strax intill den laxrika Byskeälven hittar du denna femstjärniga campingpärla med 470 campingtomter. Här finns får du tillgång till en lång finkornig sandstrand som är härligt långgrund och passar perfekt för småbarnsfamiljer.

Därtill hittar du också tempererade utomhuspooler med vattenrutschbanor samt barnbassäng med havstema och lekattraktioner på campingen. Andra saker att göra på Byske Havsbad är exempelvis att ta en cykeltur, åka ut med trampbåt eller hyra en segway och kika runt på de vackra omgivningarna. Du kan också med fördel ägna dig åt sportfiske, tennis eller discogolf.

Fiska vid Byske camping

Apelvikens camping

Från att ha varit en spontan bad- och tältplats vid den populära havsviken vid Kattegatt strand har Apelviken nu för tiden förvandlats till Varbergs bästa camping. Här hittar du massor av aktiviteter såsom exempelvis pool med poolparty, restauranger, innebandy, vindsurfingkurser och Barnens After beach.

Dessutom ligger Apelvikens camping bara en och en halv kilometer från Varbergs stadskärna, vilket innebär att du med enkelhet cyklar eller promenerar in till torget och hamnen.

Ett bonustips är att det dessutom bara är en halvtimmes färd till det populära köpcentret Gekås, som också är känt som Ullared och bland annat synts i tv-serien med samma namn. En riktig svensk klassiker, med andra ord. Hit kan vi verkligen rekommendera ett besök!

Björkängs Havsbad camping

Det västkustska bruset, saltet som strävt klistrar sig fast på armar och ben och den fantastiska doften av hav – ja, det är inte svårt att förstå vad som lockar en till Björkäng. För dig som älskar havet kan vi varmt rekommendera Björkängs havsbads camping, för här får du verkligen det bästa av det bästa.

Strax söder om Varberg hittar du denna trevliga och vackert belagda familjecampingen där allt finns för att skapa fina och mysiga semesterminnen tillsammans. På campingområdet finns det ett stort utbud av aktiviteter för såväl stor som liten, som minigolf, boule och beachvolley samt massor av bekvämligheter såsom livsmedelsbutik och restaurang. Det kryllar också av fina promenadstråk för dig som är promenadfantast eller hundägare. Även ifrån Björkäng tar du dit smidigt till det populära shoppingcentrumet Gekås i Ullared!

promenadstig-basta-campingplatserna-i-sverige-bingolotto-450x300.jpg

Lovsjöbadets camping

Vackert beläget i Småland, strax intill Lovsjön och söder om Jönköping ligger Lovsjöbadets camping med 90 campingplatser och 12 stugor. Här är platserna rymliga och de flesta ackompanjeras av vacker utsikt över Lovsjön!

På plats kan du roa dig med aktiviteter som fiske, kanot eller roddbåt och runtomkring campingen finns det härliga skogar som passar perfekt för den som tycker om att promenera. Är du sugen på att göra annat så finns det aktiviteter såsom Tabergsgruven, Huskvarna fabriksmuseum, Knutstorps vingård och den svenska klassikern John Bauers Museum på nära avstånd från campingen.

Paddla kanot vid Lovsjön
Kanotpaddling vid Lovsjön

Kronocamping Swecamp

Med en otrolig utsikt över Vänern erbjuder Kronocamping i Lidköping goda faciliteter såsom äventyrsgolf, bassänger och bastubad med relaxavdelning. Att man dessutom har gångavstånd till Lidköpings mer centrala delar gör att man med enkelhet kan göra utflykter till populära besöksmål. Vad sägs exempelvis som en dagsutflykt till Läckö slott, Skara Sommarland eller varför inte Rörstrandmuseet?

Böda Camping

Här säkrar du din idylliska campingupplevelse vid Ölands absolut vackraste strand, nämligen Böda Sand, som bjuder på två mil lång krispigt vit sandstrand. De flesta som besökt campingen säger att det verkligen är här man upplever Öländsk sommar på bästa sätt, vilket är ett fantastiskt betyg.

Här finns det alla typer av bekvämligheter du kan tänka dig som campare: såsom 1152 campingtomter, stugor, lyxiga strandhus, restauranger, poolområde, vattenland och självklart ett stort utbud av aktiviteter; bland annat golf, yoga, tennis, strandvolleyboll och vattengympa. Ofta kan du även uppleva artister live på Scensommar, så se till att hålla koll på programmet så att du kan tamja din favoritartist!

Båstad camping

På den skånska Rivieran hittar du campingpärlan Båstad Camping, precis där Bjärehalvön möter havet med 196 platser. Här njuter du av kontinental atmosfär och fantastisk natur med massor av möjligheter till spännande och givande sommarutflykter. Campingen är lugn och rofylld och präglas av högklassig service. Här märks det att du som campinggäst sätts i centrum!

På och kring Båstad Camping finns allt för campingfinsmakaren – tennis, golfbanor, festfyllda sommarkvällar, magiska sandstränder och härliga vandringsleder. Och allt hittar du på gång- och cykelavstånd.

bjarehalvon-basta-campingplatserna-i-sverige-bingolotto-450x300.jpg
På väg till Bjärehalvön, Båstad

Hittade du någon utav dina campingfavoriter i vår topplista eller kanske har du fått inspiration till att besöka en ny camping i sommar? Oavsett vad önskar vi dig en fantastiskt härlig camping-sommar!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Ps. Det finns fler campingtips att ta del av här på BingoBloggen. Jag kan varmt rekommendera BingoJohannas tips om hur du inreder din husvagn på bästa sätt eller lite fler härliga tips på campingplatser från BingoBerra! Ds.

Tillbaka till bloggen

 


Arkiv