Lotta Engberg & Stefan Odelberg - En dynamisk duo

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2020-06-14

Nu är det klart vilka som tar över programledarskapet till kommande säsong. För första gången någonsin kommer BingoLotto-skutan styras av två kaptener. Välkomna Lotta Engberg och Stefan Odelberg!

Älskade av BingoLottos publik

Många har varit nyfikna på vem som ska leda BingoLotto under hösten 2020. Och nu kan vi äntligen avslöja att vi kommer att ha två folkkära underhållare som sprider värme och glädje om söndagarna. Lotta Engberg gör sin andra officiella sejour som programledare och som parhäst och kollega tar illusionisten och entertainern Stefan Odelberg plats.

Lotta ledde BingoLotto mellan 2008-2011 och har därefter varit BingoLottos supervikarie då hon hoppat in som programledare vid flertalet tillfällen.

Stefan är inte på något sätt ett nytt ansikte för BingoLotto-publiken då han gästat programmet vid 23 tillfällen och hade dessutom förmånen att leda hela programmet vid ett tillfälle, den 7 april 2019.

Nu har BingoBloggen fått möjligheten att sitta ner med det nya programledarparet för att tala om förväntningarna inför kommande säsong, fördelarna med att vara två och för att besvara frågan: När träffades Lotta och Stefan för första gången egentligen? Häng på!

Bakom kulisserna på pressfotografering med BingoLottos nya programledarpar Lotta Engberg & Stefan Odelberg.
De första bilderna knäpps på BingoLottos nya programledarduo fotas av fotograf Johan Hultman

Glada över BingoLottos förtroende

Reklamforografering på det nya programledarparet pågår som bäst. Stämningen är på topp och både Lotta och Stefan bjuder på sina bästa leenden efter fotografens inrådan. För Lottas del är detta inget nytt, men Stefan får nu ta sina första bilder för BingoLottos räkning. Och att han nu ska få leda programmet är något han är väldigt stolt över.
– Det känns såklart väldigt bra, och det känns jättekul att få förtroendet att fortsätta sprida Folkspels och BingoLottos unika företeelse och engagemang. Som entertainer är det väldigt roligt att underhålla och det ska blir roligt att få göra detta för både en live- och tv-publik. Det är ju någonting jag verkligen jobbat hårt för att få göra, säger Stefan.

Lotta håller som bäst på med att ta sina individuella bilder, men kommer även hon bort, slår sig ner och svarar på den klassiska frågan, ”Hur känns det”
– Det känns alldeles jättefantastiskt bra, just därför att vi kommer att vara två stycken som ska styra skutan och göra saker tillsammans. Jag och Stefan känns alldeles utmärkt, säger Lotta.

Lotta och Stefan kommer att turas om att leda programmet under hösten och våren, men vid vissa kvällar står dom vid rodret tillsammans. Och de är båda två rörande överens om att denna lösning kommer att fungera jättebra.
– Jag tycker detta ska bli jätteroligt, och för min del är detta ett jättebra upplägg. Jag tror att detta kan vara en fördel för oss som programledare. Jag kommer ha mina 20 program och Lotta kommer ha sina 20. Sen gör vi några program gemensamt också. Vi kommer kunna bolla mycket med varandra, säger Stefan och Lotta fyller i:

– Detta är ett upplägg som verkligen fungerar för mig. Jag har, utöver detta, mitt sommarjobb på Liseberg, och i och med att året bara innehåller 52 veckor så hade det varit svårt för mig att axla programledarrollen själv. Därför känns det lysande att jag och Stefan kan hjälpas åt under året. Vi kommer att bli precis som en dubbellott!

– En dubbellott? Undrar Stefan.

– Ja, det är dubbelt upp och det blir dubbelt så bra, säger Lotta.

Pressfotografering med BingoLottos programledare Lotta Engberg & Stefan odelberg
Lotta Engberg gör sin andra sejour som officiell programledare för Bingolotto

Skönt med erfarenheter

Lotta smiter iväg för att ta lite fler bilder och jag passar på att backa bandet lite, för jag vill höra mer om vad Stefan tänkte den 7 april 2019. Kvällen då Stefan fick sitt första smakprov på hur det är att programleda BingoLotto, när han vikarierade under en söndag.
– Jag är jätteglad att jag gjorde det programmet. Det känns jätteskönt att ha gjort det, verkligen! Det underlättar mycket. Jag förberedde mig jättemycket för det programmet och ville göra det så bra jag kunde. Rädslan då var att jag skulle bli sjuk, få någon förkylning och att energin skulle försvinna och man inte skulle vara lika bra. Men det gick ju bra trots allt, säger Stefan.

Lotta & Stefan möttes redan 2003

Lotta och Stefan har alltså båda massor av rutin när det kommer till BingoLotto och de känner programmet mycket väl. Men hur väl känner de varandra? Hur långt tillbaka går deras relation och när träffades de för första gången? För att få svaret på detta får vi backa 17 år tillbaka i tiden.

– Första gången vi jobbade ihop var 2003 när Diggiloo startade. Sedan har vi sprungit på varandra på olika ställen och alltid haft kul ihop, säger Stefan samtidigt som han ser att Lotta kommer tillbaka till oss och han ropar:

– Lotta! Minns du första gången vi jobbade tillsammans? Och utan att fundera en millisekund svarar Lotta:

– 2003, ursprungsuppsättningen av Diggiloo! 17 år sedan, kan du fatta? Lotta skrattar och sätter sig ner igen.

Busig yngling & ultimat kompanjon

Lotta, vad var ditt intryck av Stefan första gången du träffade honom?
– Jag minns Stefan som en väldigt busig yngling, säger hon och skattar till. Och den biten finns absolut kvar, fast med en manlig mognad. Stefan är som ett fint vin, han blir bara bättre med åren. En härlig kille, säger Lotta och fortsätter:

– Det jag gillar med Stefan som programledare är att han bryr sig om människor och är genuint intresserad och nyfiken. Sen så är han väldigt kvick i tanken, vilket är perfekt för detta uppdraget.

Stefan spricker upp i precis samma leende som han visat upp under pressfotograferingen när han får höra detta och säger att han hade velat krama Lotta, men på grund av rådande pandemi så får de nöja sig med en armbågshälsning.

Du då Stefan, vad skulle du säga är det bästa med Lotta?
– Det känns väldigt speciellt för mig att få jobba med Lotta. Jag tycker att hon är den ultimata kompanjonen i detta! Hon har rutin och jobbar med underhållning. Hon har sin sång och jag min komik och magi. Sedan är hon, som jag prestigelös. Därför tror jag att vi kommer att bli en dynamisk duo tillsammans, säger Stefan.

BingoLottos programledare Stefan Odelberg har kostymprovning
Stefan Odelberg har lett BingoLotto vid ett tillfälle tidigare den 7 april 2019

Är precis som en dubbellott

Lotta och Stefan har ytterligare en sak gemensam enligt mig. De är båda lagspelare, och gillar att vara med och utforma det de gör. Lotta har haft många idéer till BingoLotto och är väldigt aktiv mellan programmen och Stefan har under lång tid producerat sin egena show, ”Stefan Odelbergs talk talk show” Med detta i ryggen är jag säker på att detta format kommer att bli en succé, för det är två programledare som vill väldigt mycket.

– Det är mer än bara ett program. Man tänker inte bara på programmet från att det börjar tills dess att det tar slut, utan man tänker BingoLotto för ett helt år. Man vill att det ska finnas dynamik i BingoLotto under hela säsongen, säger Lotta, och Stefan fortsätter:

– Mitt mål, som jag hoppas kunna bidra med, därmed inte sagt at det inte funnits tidigare, är spontanitet under ordnade former. Jag kommer vara väldigt mån om att programmets tradition och fart kommer att bibehållas. Jag tror att jag kan vara väldigt spontan i samtal med gäster. På sikt kommer jag även vilja vara med och kreera och skapa innehåll till programmet. Det gäller att växa in sig i kläderna först. Men sakta men säkert vill jag det. Men med det sagt så kommer jag att vilja vara med så mycket som möjligt under ”veckorna”.

Lotta igen:

– Ja, och allt detta, kombinerat med att vi är två personer som verkligen vill jobba med det här, så blir det som jag sa innan – som en dubbellott!

– Dubbelt så bra menar du, säger Stefan.

– Precis, utbrister Lotta. 

Pressbild på BingoLottos nya programledare Lotta Engberg och Stefan Odelberg
BingoLottos programledare säsongen 2020/2021!

BingoLottos värdegrund – otroligt viktig

BingoLottos syfte är att samla in så mycket pengar som möjligt till svenskt föreningsliv, och på så sätt ge svenskt föreningsliv växtkraft. Något som förmodligen kommer bli viktigare än någonsin inom den närmaste framtiden, då många föreningar har fått utstå krafitiga ekonomiska smällar under de senaste månaderna med anledning av Covid-19. Därigenom blir BingoLotto och Folkspel en otroligt viktig inkomstkälla för dessa föreningar. Och detta är något som både Lotta och Stefan är beredda att arbeta hårt för, på det sätt de är bäst på. Att leda BingoLotto på sitt sätt.
– Ja absolut! När vi leder programmet tillammans kommer BingoLotto att bli på ett sätt, och när vi leder programmet enskilt på ett annat. Vi kommer färga våra egna program. Sedan ska ju grunden av BingoLotto, som är ett unikt spelprogram med sin värdegrund, finnas där hela tiden, berättar Lotta.

Stefan instämmer med Lotta och kommer göra sitt allra bästa för att göra ett så bra program som möjligt, och för att vara med och driva föreningslivet framåt.
– Föreningslivet har för mig en väldigt unik och viktig samhällsfunktion i Sverige. Otroligt viktigt! De hjälper till med uppfostra och forma kommande generationer. Allt från att man ska komma i tid, hålla sams och lära sig saker, till att ta ansvar. Föreningarna gör så mycket bra för barn, ungdomar och vuxna, och låter dem uppleva så mycket tillsammans. Det tycker jag är jättehärligt och har den största respekten för! Det kommer motivera mig att göra så bra jag kan varje söndag.

23 augusti smäller det – bland annat!

Det är dags att börja runda av denna första intervju med BingoLottos programledare för kommande säsong. En säsong som drar igång den 23 augusti med en sprakande premiär, där både Lotta och Stefan kommer att leda programmet. Något de båda självfallet ser fram emot.

– Det ska bli enormt roligt att leda det första programmet tillsammans, säger Lotta.

– Ja och sen har vi ett 30-årsjubileum att fira också, det finns så mycket roligt att se fram emot.

– Och Uppesittaren!

– Och Nyår!

– Bingofester!

– Månadsfinaler!

Ja ni märker själva att med dessa två kan inte kommande säsong ge oss annat än det Lotta och Stefan visade upp på fotografering – ett enda stort leende!

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv