BingoLottos Uppesittarkväll – En tradition!

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2019-12-19

För 25:e gången i ordningen är det dags för BingoLottos Uppesittarkväll. En kväll då familj släkt och vänner samlas framför TV:n för att mysa in julen tillsammans. En kväll som betyder mycket för många, och som gjort så länge. Bingobloggen tar här med er på en nostalgisk resa i Uppesittarkvällens fotspår.

Men låt oss inleda i nutid, eller ja nästan i alla fall. För 2016 blev BingoLottos uppesittarkväll upptagen i Nordiska museet. Och det är inte många TV-program som belönats med detta. MedBingoLottos uppesittarkväll hittar vi bland annat Melodifestivalen, Nobelfesten och Kalle Anka och hans vänner firar jul.

"Bingolottos uppesittarkväll är en tradition för många människor och allas upplevelse är lika viktig för vår samtidshistoria. Därför uppmärksammar Nordiska museet denna tradition" - Cecilia Wallquist, intendent på Nordiska museet"

Detta uppmärksammade vi under fjolåret då Rickard besökte Nordiska Museet. Något ni kan ta del av här.

Men låt oss nu backa bandet tillbaka till början. Året var 1995 och för första gången Skulle BingoLotto sända en uppesittarkväll. Uppesittarkväll i sig var inget nytt fenomen inom Tv-världen utan ett begrepp som framförallt SVT använt sig av årtionden tidigare. Men 1995 valde TV4 att slå samman sitt flaggskepp i Tv-tablån, Bingolotto med Uppesittarfirandet. Programmet leddes givetvis av Leif ”loket Olsson” och på gästlistan denna kväll fanns bland andra, Christer Sjögren, Kicki Danielsson och Siv Malmqvist. Och succén var omedelbar. Med Loket som fanbärare, tre miljoner tittare och 6,5 miljoner sålda lotter till den första Uppesittarkvällen var detta en ny tradition som fötts stugor runtom i landet. Vill ni minnas tillbaka på hur det såg ut den där första Uppesittarkvällen 23 december 1995 så hittar ni det här!

1999 skedde dock en ändring då loket lämnade över stafettpinnen till Lasse Kronér som nu skulle leda Bingoskutan. Men Lasse satte sin twist på det hela och populariteten för BingoLottos uppesittarkväll fortsatte att blomstra! Samma år 1999 introducerades också BingoLottos julkalender, skrapkalendern som blivit en mycket uppskattad Julkalender och som i år firar 20 år.

Galna upptåg varje Uppesittarkväll!

Julgranspynt i BingoLottos uppesittarkväll

Att försöka rangordna de bästa minnena från alla uppesittarkvällar känns lite som en omöjlighet. Men jag vill i alla fall lyfta några favoriter från dessa kvällar. 

Tores miljon
 Tänk dig att bli väckt sent på kvällen den 23:e december, och i andra änden av luren är det Lotta Engberg som talar om att du precis vunnit en miljon! Detta hände Tore från Falun 2017. Klippet hittar du här.

Gubbröra - Hårda Paket

Det kan vara svårt att ta sig in bland alla klassiska jullåtar som finns, men när 2014 Gubbröra, med bland annat Jan Rippe, Jörgen Mörnbäck, Thomas Ravelli framförde låten "Hårda paket" så hade en direkt klassiker skapats. Så här lät det.

Edward Bloms brandinferno

2013 gästade Edward Blom Uppesittarkväll och skulle bjuda på en eldig drink. Men någonstans gick något fel, och det blev mer eld än dryck. Och ingen kom ju till skada så roligt var det så här i efterhand. Se klippet här

David Helenius blir helblåst

Kommer ni ihåg BingoLottos 25-års jubileum? DÅ var René Nyberg programledare, och hennes man David Helenius blåste henne i direktsändning. Men 2018 var det Renes tur att ta revansch, och vilken revansch det blev! Se klippet här

Grisen blir räddad!

Året var 2006 och Rickard Olsson tog sitt pick och pack och reste upp till regeringskansliet för att be dåvarande stadsminister Fredrik Reinfeldt om en tjänst. att benåda en stackars gris. Något som fungerade! Se klippet här

Ny medlem 2018

BingoLottos Uppesittarkväll ska vara my, underhållning, spänning och tradition. En tradition som återspeglar sig på julfirandet. Men då och då dyker det likt Kalle Ankas julafton upp en nyhet. Detta skedde 2018 Då BingoLottofamiljen fick en ny spännande familjemedlem till Uppesittarkvällen. Nämligen X5-lotten eller Premiumlotten som den också kallas. En lott som påminde om dubbellotten men med skillnaden att istället för att "bara" vinna dubbelt så vinner man istället fem gånger vinsten! Vilket är helt galet och spännande. Så trots att Uppesittaren alltid har varit fantastisk så blir den bara bättre och bättre! 

Bingolottos uppesittarkväll 2019

Men det var det, nu är nu, och nu är det bara 3 dagar kvar till årets stora höjdpunkt! Och det kommer vara en kväll fylld med underbara artister och rimstugor som intar TV4 kl 19.30. Allt under ledning av Rickard Olsson. Och missa inte att hänga med BingoLotto på Facebook eller Instagram före, under och efter Uppesittaren, för där kommer det bjudas på tävlingar, roliga klipp och mycket mycket mer! Vi ses om 3 dagar kompisar!

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

Publicerad 2019-12-19

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv