Eldsjälen bakom Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl är inne på upploppet – den 14 mars koras vinnarna på anrika Berns i Stockholm. Vi möter Carina Olofsson, projektledare för Årets Eldsjäl som precis som BingoLotto ägs och drivs av Folkspel.

Eldsjäl

Årets Eldsjäl – galan som hyllar sanna hjältar!

Carina som själv har vuxit upp med ett stort engagemang för föreningslivet är projektledare för Årets Eldsjäl, projektet som startades 2007 där svenska folket varje år nominerar eldsjälar från det svenska föreningslivet. Projektet ägs av Folkspel som även äger BingoLotto. Vinnarna belönas sedan vid en ståtlig gala – Eldsjälsgalan den 14 mars 2019. 

Du kan nominera i följande fem kategorier:

  • Hälsa
  • Integration
  • Årers idrottsförening
  • Ledare
  • Specialpris

Carina Olofsson på Folkspel är projektledare för Årets Eldsjäl.

Läs om både eldsjälar och elitidrottare

– Sedan vi drog igång vår nya satsning på Årets Eldsjäl i februari 2016 har vi haft över 5 miljoner besökare på sidan, där man kan läsa om alla fantastiska eldsjälar som finns i vårt föreningsliv. Men sidan innehåller så mycket mer än bara eldsjälar, där delar bland annat kända svenska idrottare med sig av sina egna erfarenheter – allt utifrån ett sunt, inkluderande föreningsliv för alla, säger Carina.

Brinner för att lyfta ideella ledare

– Det finns så många bra finalister och jag tycker verkligen att man ska gå in på aretseldsjal.se och rösta på någon av alla de ideella ledare som är nominerade, fortsätter Carina som själv varit delaktig i föreningsliv på flera olika sätt genom livet.

– Eftersom jag växte upp i en familj som var väldigt engagerad i idrott, där i stort sett varje helg handlade om matcher, träning och skjutsande känns det här uppdraget med Årets Eldsjäl naturligt och väldigt roligt. Jag är dessutom väldigt tacksam för att ha föräldrar som kunde ställa upp. Dem tillsammans med många ledare, mina eldsjälar, gör att jag kanske brinner lite extra för att hitta och lyfta så många ideella ledare som möjligt.


Ytterligare två priser kommer att delas ut i samband med Eldsjälsgalan:

Folkspel och Expressens Specialpris. Ny kategori är Årets Specialpris som presenteras av Expressen. Vem eller vilka som vinner det kommer att avslöjas i god tid före galan – och pristagaren/pristagarna kommer att uppmärksammas på Eldsjälsgalan.

Årets idrottsförening. Tillsammans med Riksidrottsförbundet driver Årets Eldsjäl kategorin Årets Förening. Finalisterna utses av en jury, bestående av Folkspel och Riksidrottsförbundet.

Text: Tobias Jansson     
Foto: Nicklas Elmrin

Publicerad: 2019-02-07

 

TILLBAKA TILL BLOGGEN

 


Arkiv