Elithandboll & heltidsjobb – Träffa Folkspels Amanda & Rebecka!

Föreningsliv, Folkspel och BingoLotto. Det är tre saker som hör ihop. Därför är det kanske inte så konstigt att flera personer som arbetar på Folkspel är aktiva inom föreningslivet, och i dagens inlägg får ni träffa två av dem.

Hej på er! 

Vi är Amanda och Rebecka, två handbollstjejer som arbetar på Folkspels lager. Där packar vi bland annat lotter och skyltmaterial som ska ut till alla butiker runt om i Sverige. Vi tänkte gästblogga här idag och berätta lite om livet som elithandbollsspelare och hur vi kombinerar det med vårt arbete på Folkspel. 

Häng med för att lära känna oss lite bättre!

Vilka är vi?

Amanda Rebecka Folkspel

Amanda – Jag heter Amanda och är snart 26 år gammal. Jag har spelat handboll sedan jag var fem år gammal och min karriär startade uppe i Dalarna i föreningen Borlänge HK. Jag flyttade till Göteborg när jag var 15 år gammal för att börja studera på Riksidrottsgymnasiet Katrinelund. Jag tog studenten 2012 och har sedan dess arbetat på Folkspels lager.

Rebecka – Jag heter Rebecka och är 25 år gammal och kommer från Göteborg. Jag började spela handboll i Backa HK när jag var 8 år gammal. När det var dags för gymnasiet började även jag på Riksidrottsgymnasiet Katrinelund. Jag tog studenten 2013 och då hamnade också jag på Folkspels lager.

Träffades på gymnasiet

Det var på Katrinelundsgymnasiet som vi träffades för första gången och sedan dess har vi varit väldigt nära vänner både på och utanför handbollsplanen. Under gymnasietiden blev vi även lagkamrater i föreningen Kärra HF som ligger ute på Hisingen i Göteborg. 

Det var också här våra vägar korsades i arbetslivet. Under uppvärmningen inför en träning frågade jag, Amanda, om Rebecka behövde ett jobb då vi behövde fler anställda på lagret. Hon sa ja, och här sitter vi nu, sex år senare och skriver detta blogginlägg.

"Genom arbetet på Folkspel vet vi att vi inte bara stödjer vår egen förening, utan hela Sveriges föreningsliv"

Det var under vår tid i Kärra HF som vi kom i kontakt med Folkspels produkter som vi då sålde för att samla in pengar till föreningen. Det var ett bra och enkelt sätt för vår förening att få in pengar, och som individ var det utmanande och roligt att kunna bidra till föreningens inkomster. Genom arbetet på Folkspel vet vi också att vi inte bara stödjer vår egen förening, utan hela Sveriges föreningsliv.

På lagret arbetar vi främst med paketering och returhantering av Folkspels produkter. Vi har daglig kontakt med Folkspels säljare ute i landet och försöker hjälpa dem att ge våra föreningar och återförsäljare de bästa möjliga förutsättningar för att sälja våra produkter.

Handboll på högsta nivå

Efter tre år tillsammans i Kärra HF skiljdes våra vägar åt, i alla fall på handbollsplanen, men det varade inte så länge. Idag spelar vi återigen i samma klubb, Kungälvs HK. Förra säsongen vann vi Damallsvenskan, vilket är landets näst högsta serie på damsidan och gick därmed en direkt upp i landets högsta serie – SHE. Det var väldigt stort för Kungälv som förening, då man inte haft sitt damlag i högsta serien på väldigt många år. Inför säsongen blev vi som nykomlingar tippade sist i serien av både handbollsexperter och andra handbollsintresserade runt om i landet. Att vara nederlagstippade blev lagets drivkraft och vi ville bevisa motsatsen.

Motbevisade tvivlarna

Vårt lag var nog de enda som trodde på en bättre placering än så och detta visade vi genom att för första gången i föreningens historia ta damlaget till ett slutspel, därmed blev vi topp åtta i Sverige! Genom vår slutspelsplats så har vi bevisat för många att vilja, glädje och gemenskap är något man kan komma väldigt långt på!

Tyvärr är inte de ekonomiska förutsättningarna inom handbollen är inte de bästa, vilket gör att vi kombinerar handbollsspelandet med ett heltidsjobb. Det är ofta tufft och slitsamt att träna på elitnivå och kombinera det med ett heltidsjobb, men eftersom vi brinner för vår idrott och föreningslivet så orkar vi fortsätta!

Tack för att ni ville läsa! 


Hälsningar, 
Amanda och Rebecka

 

Publicerad 2019-05-28

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv