Inred din husvagn

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2021-03-28

Campinglivet. Det är något alldeles särskilt. Begränsat med prylar, kläder och yta, men ändå större frihet än någonsin. Gör din campingsommar till den bästa någonsin och inred din husvagn med tips från BingoJohanna.

Man ska ha husvagn. Ja, den sången känner nog de flesta till. Faktum är att både Galenskaparna och After Shave och husvagnslivet var en stor del utav min barndom. Hundratals böcker har lästs under vad som kändes som oändliga bilresor genom Europa.

Utan air conditioning puttrade vi fram längs den storslagna Autobahn i Tyskland och de slingriga, och ohyggligt smala bergspassen i norra Italien, för att tillslut nå vår slutdestination – Gargnano. Den pyttelilla by där vi ställde upp både husvagn och förtält under somrarna.

Vacker miljö att campa i.

Och även om jag själv bytt bil och husvagn mot ryggsäck och tält så har jag många fina minnen från husvagnslivet. Så för dig som är redo att ge dig ut på vägarna, har jag samlat mina bästa inredningstips för att du ska få en riktigt skön semester!

Inred som hemma, fast borta

Ofta förknippar man en campingsemester med sommar och sol. Men hur lite man än vill det, så finns det finns tillfällen då regnet öser ner och man måste vänta ut vädret inomhus. Då gäller det att ha tänkt över sina inomhusytor så att det bara är att krypa ner under en mysig filt och lyssna på när regnet slår mot husvagnstaket. Inred ditt din husvagn som om det vore ditt permanent hem! Det är enkelt och behöver inte vara speciellt dyrt.

Dekorera med detaljer från Chilli

Sovdelen – Ditt andra sovrum

Ett campinghem behöver inte vara kalt, avskalat och tråkigt. Du kan inreda minst lika mysigt och glammig som om du vore hemma, fast i mindre skala. Bädda med lyxiga sängkläder i satin och ta bort alla gamla, sunkiga täcken och investera istället i fluffiga, tunna duntäcken så att du får en riktig hotellkänsla, utan att det blir för varmt. Bädda sängen med massor av kuddar och jobba gärna med detaljer för lyxkänslan. Jag gillar lyxiga sammetskuddar kombinerat med en mysig filt som ligger lite slarvigt längst ner på kanten. 

Har du en sängplats som du behöver packa ihop för att få sittyta kan du med fördel låta kuddarna och filten ligga kvar så att du får ett mysigt sällskapsrum på dagtid.

  • Budgettips! Ta med dina favoritkuddar, filtar, ljusstakar och annat pynt hemifrån för att piffa till ditt hem på hjul lite extra. 

Gardiner

Har din husvagn tråkiga och solblekta gardiner? Oftast kan det kännas mörkt och ge ett trångt intryck med tunga gardiner i de små fönstren som finns i en husvagn. Satsa på enfärgade, ljusa och skira gardiner som släpper in ljus. Om du vill ha det mörkt när du sover kan du enkelt komplettera dessa gardiner med en mörkläggningsgardin. 

Köksluckor och beslag

Ett kök i en husvagn är oftast inte så stort och eftersom köket ofta befinner sig centralt i vagnen kan ett schysst kök höja känslan ganska rejält. Det kan därför vara väl investerade pengar att lacka om gamla luckor i en fräsch kulört. Nya beslag till luckorna är oftast prisvärda och kan ge både nya och gamla luckor ett rejält lyft. Men tänk på att inte köpa beslag som man lätt fastnar i när man går förbi.

Sittdynor från Chilli till din husvagn
 

Sittdynor

Dynornas tyg blir lätt slitet i en husvagn, då de används frekvent, både som madrasser och sittdynor.

  • Budgettips! Klä in dina dynor i fina filtar för en smabb och prisvärd uppfräschning av gamla dynor. Nytt tyg gör underverk och kan verkligen få dynorna att kännas som nya! Dessutom går det lätt att variera utseendet på dina sittmöbler.
  • Lyxtips! Lämna in dina dynor för omklädnad. Försök att tänka några år framåt. Och fastna inte för mycket i trender. Sammet är supertrendigt nu, men känner du samma om några år?

Mattor

Mattor kan höja din husvagn till helt nya nivåer! Trasmattor kan vara funktionella och lätta att städa, men det ger inte alltid ett mysigt intryck eller en skön känsla under fötterna. Satsa på en mysig viskosmatta istället.

Ljusslinga för din husvagn.

Ledlampor

För att slippa att tänka på elen när det kommer till lampor är ledlampor superbra att inreda med. Det finns mängder av batteridrivna ledlampor som kan vara ett bra alternativ som mysbelysning. Häng i taket, ringla över matbordet eller fäst runt badrumsspegeln. En annan favorit är att lägga en ljusslinga i en fin glasburk som du sen kan ställa på bordet.
 

Förtältet som gästrum

Har du gäster som ska sova över och bara får plats i ditt förtält? Bädda lyxigt på samma sätt som du gör inne i husvagnen. Investera i ordentliga luftmadrasser som är lite högre, och som du blåser upp automatisk med hjälp av ett eluttag. På så sätt kommer dina gäster upp en bit från golvet, och du kan lätt packa ihop dem dagtid när du behöver förtältet till annat. 

Förtält till husvagn

Umgås både ute och inne

När solen skiner och värmen är behaglig är det underbart att sitta utomhus och njuta.

  • Lyxtips! Har du plats att ta med dig möbler så skulle jag rekommendera en härlig soffgrupp i rotting. Den är skön att sitta i, är vädertålig och dessutom lätt att rengöra. Rottingmöbler finns dessutom i en mängd olika storlekar och färger! En rottingmöbel är också relativt lätt att lyfta, vilket gör att du kan lyfta in den i förtältet om du vill flytta in under tak. Även här kan du leka med kuddar och filtar i olika färger för att få din soffgrupp personlig.

hopfallbart-mobelset-bingolotto-puff-450x300.jpg

  • Budgettips! Har du lite mindre plats skulle jag rekommendera ett möbelset som är hopfällbart. Det tar nästan ingen plats allt, men kan vara nog så bekväma ändå! Dessutom är det ett riktigt prisvärt alternativ, och finns att köpa på de allra flesta stora varuhus. 

Väderbeständigt parasoll

Hur härligt det än låter, så blir det lätt för varmt när man campar. Både inne i din husvagn och utanför. Så när solen är som allra starkast kan det vara skönt att sätta sig i skuggan. Då är ett större, vindtåligt, parasoll en räddare i nöden. Oavsett om det är solen som steker eller det lätta regnet som faller.

Hoppas att du gillade mina tips och att de inspirerade dig att med små enkla medel göra din husvagn eller husbil riktigt mysig! 

BIngoJohannas signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv