Ladda upp batterierna med en resa i höst

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2022-10-17

Hösten och vintern är snart här och vardagen är i full gång med alla rutiner och måsten som det innebär. Och visst har det sin charm, men den här tiden på året är också perfekt för att åka iväg och ta en paus från vardagen och ladda upp batterierna för att orka ända till våren. Här kommer mina bästa tips för dig som vill åka iväg på en resa i höst eller vinter!

Åk iväg på en cityweekend med vännerna

Europa erbjuder en massa härliga storstäder som du enkelt och snabbt kan ta dig till med flyg eller tåg, perfekt för en långhelg med andra ord! Och många av dessa går minst lika bra att besöka under vinterhalvåret som på sommaren. Många städer i södra Europa brukar som bekant vara väldigt varma på sommaren, men under vinterhalvåret är vädret betydligt svalare och ofta ganska behagligt, vilket är perfekt för dig som vill upptäcka en ny stad utan att smälta bort på kuppen. Dessutom slipper du lika stora folkmassor om du åker under lågsäsongen då det oftast inte är lika många turister som på sommaren.

Så varför inte samla ihop vännerna och upptäcka en ny storstad? Gör helgen till en långhelg för ett par extra dagar på ert resmål så hinner ni njuta ordentligt och upptäcka allt ni vill.

Design och kulinariska upplevelser i Köpenhamn

Mysiga Köpenhamn är en perfekt stad för en weekend. Hit tar du dig enkelt med tåg från de flesta svenska städerna och staden erbjuder massor av spännande upplevelser. Upptäck trendiga Vesterbro med alla dess restauranger, caféer och butiker eller ta en promenad genom staden till klassiska Nyhavn. Är du intresserad av design är Köpenhamn staden för dig, här kan du bland annat besöka Designmuseum Denmark där du kan grotta ner dig i allt från möbler till telefonapparater och lampor.

Vy över de färgglada husen vid Nyhavn i Köpenhamn

Upptäck färgglada Lissabon

Portugals huvudstad blir mer och mer populär och det är inte svårt att förstå varför. Med sina pittoreska och färgglada hus, smala gator och gula små spårvagnar vågar jag påstå att Lissabon är en av Europas mysigaste huvudstäder. Temperaturen på vinterhalvåret brukar ligga runt 15–20 grader vilket är perfekt för dig som vill promenera runt och upptäcka staden och alla dess sevärdheter och vackra vyer.

Två gula spårvagnar möts på en smal gata kantad av hus i Lissabon

Konst och arkitektur i Florens

Om det är konst, arkitektur och vackra byggnader som är din grej är det mot Florens du ska styra kosan. Här, i hjärtat av Toscana, finner du allt det bästa som Italien har att erbjuda. Här finns massor av konstmuseer som ställer ut verk av storheter som Rafael och Michelangelo. Staden erbjuder också fantastisk arkitektur, som den världsberömda katedralen Santa Maria del Fiore som faktiskt är världens tredje största kyrka. Florens är dessutom Italiens gelatohuvudstad och här finner du glass i världsklass. Bara det är ju värt ett besök!

Vy över Florens i Italien

Kom i julstämning på julmarknad i Tyskland

Vintern kommer som bekant allt närmare och vad passar då bättre än att komma i julstämning på en traditionell tysk julmarknad. Julmarknader har en lång historia i Tyskland, de äldsta har anor från flera hundra år tillbaka och de arrangeras i många stora tyska städer. De flesta öppnar i slutet av november och håller sedan öppet fram till jul. Julmarknaderna är ofta stora områden fulla med hantverk, bakverk och delikatesser, glühwein och kanske en och annan karusell för barnen. Till Tyskland tar du dig enkelt med tåg eller flyg, och det finns dessutom flera researrangörer som anordnar bussresor till olika julmarknader runtom i Tyskland.

Vy över en klassisk tysk julmarknad

Upplev Mallorca

Är du kanske sugen på lite mer sol? I så fall kanske medelhavspärlan Mallorca kan vara något som faller dig i smaken. Vinterhalvåret här är milt och soligt och det finns mycket att se och upptäcka även under lågsäsongen. Huvudstaden Palma erbjuder en gammal och pittoresk stadskärna med många mysiga restauranger och caféer och hamnen och havet ligger bara ett stenkast från centrum. Tycker du om att spela golf är Mallorca definitivt resmålet för dig. På ön finns många golfbanor som är öppna för allmänheten och som inte kräver något medlemskap. Många av banorna här erbjuder vyer och miljöer utöver det vanliga, så är du en golfare är det ett måste att spela på Mallorca någon gång i livet!

Vy från gamla stan i Palma de Mallorca

Tjäna poäng på dina resor med Traveller-kortet från Marginalen Bank

Här kommer ett tips till dig som vill få ut mer av dina resor! Om du betalar din resa med Traveller-kortet från Marginalen Bank tjänar du poäng som du senare kan omvandla till nya resor och upplevelser som du drömmer om. Med Traveller-kortet ingår dessutom nio reseförsäkringar som gäller för dig och ditt sällskap (upp till 3 personer) om minst 75 % av resan betalas med kortet. Traveller-kortet är ett kreditkort med upp till 50 dagars räntefri kredit som låter dig betala i lugn och ro när du kommit hem från din resa. Via Marginalen Banks mobilapp har du alltid full koll på ditt kort. Där kan du se alla transaktioner och fakturor och om du vill kan du koppla ditt kort till mobilen med Apple Pay.

Traveller-kortet är för dig som vill uppleva mer och få marginal att uppfylla dina resedrömmar. Läs mer och ansök om Traveller-kortet här.

marginalen-logga-412x195.jpg

Jag hoppas att det här inlägget har gett dig lite inspiration till en vinterresa. Jag önskar dig en fin resa om du väljer att åka iväg på en, och hoppas att den ger dig massor av energi inför vintern!

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen


Arkiv