Låna en bingolott – tjäna pengar till din förening!

BingoJohanna BingoJohanna 2019-12-02

Hon är innebandyspelaren från Munkfors som ända sedan barnsben haft en nära koppling till BingoLotto och Folkspel. Hon heter Karin och jobbar med att hjälpa föreningar att växa.

I lite mer än fem år har Karin jobbat på Folkspel. Sedan sin första dag har Karin jobbat med något av det allra viktigaste för Folkspel – att ta hand om de föreningar som vill sälja bingolotter eller sverigelotter. På pappret är hon föreningssäljare, men det är inte så hon vill beskriva sig själv.
– Jag brukar säga att jag jobbar som utlånare. För det är precis vad jag gör. Föreningar lånar våra produkter. Sen säljer föreningarna så många produkter de kan, och det som inte blir sålt, skickar de tillbaka till mig, berättar Karin, och betonar att det är ett bra och enkelt sätt för föreningar att tjäna pengar för att kunna utveckla sin verksamhet och för lag att få in extrapengar till lagkassan, utan att behöva ligga ute med pengar.

Folkspel gör gott för föreningslivet

Karin har en bakgrund som både idrottslärare och frisör, men för fem år sedan gjorde hon en helomvändning i karriären och hamnade på Folkspel. Och på frågan om vad som är det roligaste med hennes jobb tvekar hon inte en sekund.
– Kundkontakten helt klart! Jag gillar att prata med alla mina kunder, men det finns några gubbar och gummor som jag pratat extra mycket med. Och vi pratar inte bara om bingolotter och sverigelotter, utan det är personer som jag fått en relation med, och det tycker jag är jättekul, säger Karin och fortsätter.

– Men bortsett från kundkontakten, så är det bästa med att jobba på Folkspel det vi gör för föreningslivet. Det är ju något som man vill sprida till alla runt omkring sig. Att vi gör bra grejer för föreningslivet, berättar Karin. 

BingoLotto in på bara skinnet

Men jobbet var inte Karins första kontakt med BingoLotto. Hon är född och uppvuxen i en familj som är mycket engagerade i Munkfors Innebandyklubb och har, precis som så många andra föreningsaktiva barn och ungdomar, sålt folkspelsprodukter för att dryga ut lagkassan.
– Jag har ju sålt Bingolotter i hela mitt föreningsliv. När jag var liten så hade vi till och med BingoLotto-schampoo i duschen. Det är lite roligt ändå, utbrister Karin.

Eldsjälarnas ovärderliga arbete

Många av de Karin pratar med i jobbet, är vad hon beskriver som riktiga eldsjälar. Personer som lägger ner tid, själ och hjärta i sin sport, förening eller organisation. Personer som ofta verkar i det tysta, men vars arbete är ovärderligt. Dessa eldsjälar är något hon själv brinner lite extra för, kanske på grund av att hennes pappa stämmer väl in på den beskrivningen.
– Jag är ju född och uppvuxen i en föreningsfamilj, så absolut, eldsjälar ligger mig varmt om hjärtat. För jag vet hur mycket tid det behövs för att få allt att fungera i en förening. Det är så många delar. Det räcker inte att bara att dyka upp på träningarna, som spelare gör. Det krävs så mycket mer runt omkring, som ofta görs i det tysta, berättar Karin och fortsätter.

– Det fina är att det finns jättemånga eldsjälar där ute i landet. Men många av dem är äldre och det är svårt att fylla på underifrån. För det tar extremt mycket tid. Och man ska ha tid, kraft och ork. Man ska också känna att man inte behöver få så mycket tillbaka. Att det man engagerar sig i, ger tillräckligt tillbaka ändå. Jag tycker att det är viktigt att man uppmärksammar de eldsjälar man har i föreningen, för deras arbete är verkligen beundransvärt, säger Karin.

Julen börjar med Uppesittaren!

Många av eldsjälarna Karin kommer i kontakt med har sålt bingolotter sedan tidigt 90-tal, när BingoLotto började sändas i TV4. Och det flesta känner nog igen sig i programmet, även om det så klart har utvecklats med åren. Men det är inte bara själva programmet som utvecklats. 
– BingoLotto har ju förändrats på ganska många positiva sätt, bara hanteringen av lotterna har blivit så mycket enklare för föreningarna! Sen är det är ju många som tror att man måste sälja bingolotter varje vecka, och så är det inte längre. Numer kan föreningarna välja att sälja till specialtillfällen, så som Uppesittaren och nyår. Och det räcker långt att köra punktinsatser, för lotterna till specialomgångarna är lättsålda och föreningarna tjänar bra med pengar på varje såld produkt. Personligen tycker jag att uppesittarlotten är den bästa produkten som någonsin har existerat för föreningslivet att sälja. För det är en stark traditionsprodukt. Julen börjar ju med Uppesittaren, avslutar Karin.

Vill ditt lag eller förening låna bingolotter eller sverigelotter av Karin, kan ni läsa mer om hur det går till här.

 

Signatur BingoJohanna - BingoLotto

Publicerad 2019-12-02

Tillbaka till bloggen


Arkiv