Midsommarbingo & BingoLottos Sommarkväll

BingoLottos BingoBloggare Märta BingoMärta 2022-06-06

Historiskt har BingoLotto tagit semester under sommaren för att vara tillbaka i slutet av augusti. Förra året blev det i stället ett succéartat midsommarfirande i studion följt av åtta sändningar från Askims camping i äkta sommaranda. Och för att göra sommaren 2022 lika fantastisk är en favorit i repris med storslagna vinster, spännande gäster och enastående artister att vänta!

BINGOLOTTOS MIDSOMMARBINGO: HELA SVERIGES GEMENSAMMA MIDSOMMARFIRANDE

På midsommarafton, fredagen den 24 juni, utlovar Lotta Engberg och Stefan Odelberg ett midsommarfirande med allt man kan önska sig och mer därtill. Det blir bland annat klassisk midsommarmat, ljuv musik, hemliga lådor och ett hissnande vinstregn – vilket väl känns bra mycket mer lockande än det klassiska midsommarregnet? På scen får vi beskåda några av Nordens starkast lysande stjärnor, som alla kommer att göra Midsommarbingo 2022 till en show du inte vill missa!

midsommarbingo-sommarkvall-stefan-odelberg-lotta-engberg-bingolotto-450x300.jpg

LIAMOO

Efter att ha vunnit svenska folkets hjärtan och kammat hem vinsten av Idol 2016 har framgångssagan bara fortsatt för Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen. Han har bland annat producerat och släppt hyllade låtar inom ett flertal olika genrer så som pop, hiphop och R&B, samarbetat med DJ-giganten John De Sohn samt tagit sig till final tre gånger i Melodifestivalen sedan debuten 2018 – senaste gången i år med låten ”Bluffin”. Läs mer om Liamoo här!

Artisterna Klara Hammarström och Liamoo på scen under BingoLottos Uppesittarkväll 2021
Minns du Liamoos och Klara Hammarströms underbara julduett från Uppesittarkvällen 2021?

SISSEL KYRKJEBØ

Ända sedan hon släppte sitt första soloalbum vid 16 års ålder har Sissel Kyrkjebø haft enorma framgångar på såväl den norska scenen som i internationella sammanhang och det är inte för inte som hennes röst anses vara en nationell skatt i Norge. Hon har, under sin gedigna karriär, bland annat samarbetat med artister som Diana Krall, Placido Domingo, Warren G, Bryn Terfel och José Carreras. Läs mer om Sissel här!

JOHN LUNDVIK

Det senaste årtiondet har John Lundvik hunnit pryda sitt CV med flera, imponerande meriter. Han har bland annat uppträtt vid Nationaldagsfirandet i SVT, medverkat i hyllningskonserten i samband med Drottning Silvias 70-årsdag, vunnit Let’s Dance samt tävlat i Melodifestivalen tre gånger – varav en ledde till vinst och därmed en medverkan i Eurovision Song Contest. Läs mer om John här!

CAMILLA HEDSTRÖM

Från att ha blivit viral på Instagram med sin egen version av Bianca Ingrossos ”Blomstertid” till att golva publiken, juryn och TV-tittarna i Talang 2022. Camilla Hedström är ett stjärnskott av rang, som med en enastående scennärvaro ständigt levererar musikupplevelser av högsta klass. Läs mer om Camilla här!

Artisten Camilla Hedström på scen i BingoLotto
Såg du Camillas otroliga version av "Stad i ljus" då hon gästade BingoLotto i april?

FLER FANTASTISKA MIDSOMMARGÄSTER

Två som älskar midsommar lika mycket som vi på BingoLotto är inga mindre än humorlegenderna Pia Johansson och Annika Andersson. Därför är det extra roligt att även dem kommer att göra oss sällskap under kvällen. De kommer dels att förse oss med intressant fakta kring midsommar, dels bjuda på läcker midsommarmat.

Lär känna Pia Johansson och Annika Andersson!

DET BÄSTA FRÅN PREMIÄRÅRET 2021

I förra årets Midsommarbingo fick vi bland annat se strålande Charlotte Perrelli framföra en vacker tolkning av ”Gröna små äpplen” samt njuta av Gustaf och Viktor Noréns trollbindande stämmor då de äntrade den blomsterprydda scenen med sin version av ”Uti vår hage”. Ett annat ikoniskt ögonblick, som genererade många skratt, var när Johan Östling spatserade ut på scenen i blomsterdräkt. Några som verkligen fick ta begreppet ”glad midsommar” till en ny dimension var kvällens alla vinnare. En av dem var Elin från Helsingborg, som till stort jubel från vännerna vann en sprillans ny bil! Vi hoppas givetvis på lika mycket jubel och vinstglädje i år. Kanske är det just du som blir krönt till nybilsägare eller miljonär på självaste midsommarafton? Här säkrar du dina midsommarlotter!

midsommarbingo-sommarkvall-johan-ostling-lotta-engberg-bingolotto-450x300.jpg

Läs mer om BingoLottos Midsommarbingo här.

BINGO HELA SOMMAREN MED BINGOLOTTOS SOMMARKVÄLL

Veckan efter BingoLottos Midsommarbingo, närmare bestämt den 3 juli, är det dags för årets premiär av fjolårets andra nyhetssuccé; BingoLottos Sommarkväll med Agneta Sjödin och Casper Janebrink!

Med det kluckande havet som närmsta granne kommer stjärnduon, likt förra sommaren, runda av varje veckoslut från det inbjudande tältet på Askims Camping. Under åtta söndagar, under perioden 3 juli till 21 augusti, kommer det att bjudas på musik och underhållning från såväl nya stjärnskott som folkkära ikoner, väldoftande matlagning och inte minst bingospel.

midsommarbingo-sommarkvall-agneta-casper-bingolotto-450x300.jpg

CASPER ÄR LADDAD INFÖR EN FULLSPÄCKAD SOMMAR

– Det känns fantastiskt att åter få förtroende att leda BingoLottos Sommarkväll. Även om musiken och bandet är nummer ett i mitt yrkesliv är det spännande och inspirerande att få utveckla mig själv i den här rollen, säger Casper Janebrink, som förutom att spendera söndagarna i Askimsviken kommer att turnera med bandet varje helg hela sommaren. I höst väntar dessutom nya krogshowen ”I love Arvingarna”.

På frågan om ett speciellt minne från i fjol svarar Casper att det måste bli vinnaren som var på plats där vi sände. Anci Bergendahl från Rättvik tillbringade ledigheten på Västkusten och när Agneta Sjödin frågade: ”Varifrån ringer du?” svarade hon ”Härifrån. Jag står precis bakom dig.”
– Helt otroligt. Vad var oddset på det? Det var ju underbart att direkt kunna ta upp henne på scen, säger Casper.

midsommarbingo-sommarkvall-casper-janebrink-bingolotto-450x300.jpg

VAD TYCKER CASPER OM KOLLEGAN AGNETA?

Utöver liknande oväntade besök som det från Anci ser Casper fram emot att åter få sprida äkta glädje till tittarna tillsammans med en av landets mest erfarna programledare. Casper uppskattar många egenskaper hos sin kollega Agneta Sjödin – framför allt hennes lugn och erfarenhet.
– Agneta har verkligen stenkoll på läget och är dessutom oerhört skicklig i intervjudelen. Jag hoppas att jag kan tillföra en del busig göteborgsanda. Den mixen tror jag tittarna uppskattar.

midsommarbingo-sommarkvall-agneta-casper-studion-bingolotto-450x300.jpg

SÅ MYCKET BETYDER BINGOLOTTO FÖR FÖRENINGSLIVET

Utöver att sprida den somriga känslan av sol, vind och vatten genom rutan, och förstås att dela ut vinster från en pott på totalt 53 miljoner, finns det ett ännu viktigare syfte med åtta härliga sommarkvällar i direktsändning.

– Ibland glöms det bort hur otroligt mycket BingoLotto innebär för föreningslivet. Sedan hör man hur enormt mycket pengar som delas ut till klubbar och organisationer och förstår. Jag var själv föräldraledare i Sävehof då barnen var mindre och kommer ihåg att vi exempelvis tjänade ihop respengar för att åka på cuper utomlands genom att sälja lotter. Det är så viktigt att Folkspel och BingoLotto kör vidare, att det hela tiden kommer nya lottköpare och TV-tittare, berättar Casper.

EN TILLBAKABLICK PÅ BINGOLOTTOS SOMMARKVÄLL 2021

Förra året äntrades scenen i det stora tältet på Askims Camping av schlager- och dansbandslegender som Kikki Danielsson, Jill Johnson och Arvingarna. Vi fick även glädjande besök av popikoner som Meja, Clara Klingenström, Timo Räisänen och Helena Josefsson. Himmelska dofter spreds från tältets eget kök under fyra av kvällarna då Louise Johansson bjöd på allt ifrån tapas till skaldjur. Dessutom fick vi påhälsning av BingoLottos alldeles egna sommardoktor Mikael Sandström tre gånger och fick därmed lära oss allt ifrån att sola säkert till hur man hanterar olika insektsbett. Vem av gästerna föll dig mest i smaken?

Artisten Meja på scen under BingoLottos Sommarkväll 2021
Meja uppträdde med sin världshit "All 'Bout the Money" under BingoLottos Sommarkväll 2021

VILKA GÄSTER FÅR VI SE I BINGOLOTTOS SOMMARKVÄLL 2022?

Premiären den 3 juli gästas programmet av artisten, komikern och programledaren Daniel Norberg samt TV-meteorologen Madeleine Westin

10 juli gästas programmet av TV-doktorn Mikael Sandström samt artisten Klara Hammarström

17 juli gästas programmet av låtskrivaren och artisten Paul Rey samt TV-kocken Alexandra Zazzi

24 juli gästas programmet av artisten och körledaren Caroline af Ugglas samt den professionella äventyraren Annelie Pompe

31 juli gästas programmet återigen av TV-kocken Alexandra Zazzi samt DJ:n, artisten och låtskrivaren Cazzi Opeia

7 augusti gästas programmet av komikern och skådespelaren Thomas Petersson samt artisten och den tidigare Idol-vinnaren Chris Kläfford

14 augusti gästas programmet av kändisbagaren Andrea Brändström samt artisten Elisa Lindström

Säsongsavslutningen den 21 augusti gästas programmet återigen av komikern och skådespelaren Thomas Petersson samt dansbandsgiganten Arvingarna

Läs mer om BingoLottos Sommarkväll här.

Jag hoppas att du är lika laddad inför den stundande bingosommaren som jag och att såväl väder- som vinstgudarna är på din sida! Vill du veta mer om vad som händer i BingoLotto? Spana in vårt nyhetsrum! 

2021, då BingoLotto firade 30 år, var som ovan nämnt även premiäråret för BingoLottos Midsommarbingo och BingoLottos Sommarkväll. Är du nyfiken på hur förberedelsena såg ut inför sommarens stora succépremiärer? Klicka här!

 Märta - Bloggare på BingoLotto

Tillbaka till bloggen


Arkiv