Musikaltips – bingobloggen tipsar om Sveriges bästa musikaler!

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2020-01-05

Julen är över och efter att ha myst med nära och kära är det nu dags att du unnar dig själv något extra! Varför inte ett musikalbesök? Bingobloggen har granskat de bästa musikalerna i landet just nu, och det finns verkligen ett smörgåsbord att välja bland.

Så som i himmelen

Filmen kom redan 2004 med Michael Nyqvist och Helen Sjöholm i bärande roller och gjorde megasuccé med 1,4 miljoner biobesökare. Nu har Musikalversionen även den gjort braksuccé med över 200 000 besökare än så länge. Ensemblen med Philip Jalmelid, Tuva B Larsen och Malena Ernman i spetsen flyttar nu från Stockholm till Göteborg och Gothia Towers med premiär den 15 maj.

Rosa logotyp för Grease

Grease

Denna odödliga musikal från 1978, då med John Travolta och Olivia Newton-John i huvudrollerna, har fått nya vingar i Sverige har spelats för fulla hus på Nöjesteatern i Malmö, men drar nu ut på vägarna i en Sverigeturné. Rollistan med med Anton Hagman, Caroline Johansson Kuhmunen och Lotta Engberg imponerar stort, så detta vill ni inte missa.

Häxorna i Eastwick

Peter Jöback gör en strålande insats som den oemotståndlige Darryl Van Horne i den svenska versionen av Häxorna i Eastwick. Filmen kom redan 1987 då med bland annat Jack Nicholson och Cher i rollerna. Men den svenska versionen har lovordats av recensenter och spelas just nu på Cirkus i Stockholm.

The Sound of Music

Förmodligen bland det första man tänker på när någon säger musikal. Denna klassiska berättelse om nunnan Maria som anländer som guvernant åt familjen Von Trapp under andra världskriget har en evig plats i mångas hjärtan. Nu gör den succé på Lorensbergsteatern i Göteborg med Sara Axelsson och Pierre Hagman i huvudrollerna. Do-Re-Missa inte detta!

En värsting till syster

Succémusikalen från broadway har nu äntligen kommit till Sverige. På Chinateatern i Stockholm bjuds vi på en häftig show med Carl Dyall, Susanne Reuter och Galdys de Pilar i huvudrollerna. Musikalen är baserad på filmen sister act från 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrollen. Den amerikanska versioenn av ”En värsting till syster” nominerades till fem Tony Awards.

Jersey Boys i BingoLotto

Oh what a night

Om du har svårt att välja bara en musikal att besöka så kan vi varmt rekommendera ”Oh what a night”! Fyra av våra främsta musikalartister, David Lindgren, Peter Johansson Bruno Mitsogiannis och Robert Rydberg ger sig ut på en rikstäckande arenaturné och framför några av de största och mest älskade musikallåtarna.Du kan läsa mer om ”Oh What a night” här.

Har du lust att läsa mer om musik? Spana då in vilka artister som kommer till BingoLotto 2020!

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

Publicerad 2020-01-05

Tillbaka till bloggen


Arkiv