Rickard Olsson – ny programledare

BingoBerra BingoBerra 2018-01-18

Nu är det klart att TV-profilen Rickard Olsson blir ny programledare för BingoLotto från och med i höst. Den populära programledaren ledde BingoLotto under en period redan för 10 år sedan och gör nu comeback i programmet.

BingoLotto – en stödgala för föreningslivet

– Det känns både stort och hedrande att vara tillbaka och att dessutom få göra en insats för svenskt föreningsliv. Varje BingoLottosändning är ju faktiskt som en mindre stödgala för föreningslivet, säger Rickard Olsson.

Under våren kommer BingoLotto att ledas av de båda veteranerna Lotta Engberg och Agneta Sjödin. När programmet drar igång igen efter sommaruppehållet är det Rickard Olsson som står vid hjulet.
– Charmen med BingoLotto är att vad som helst kan hända. Gäster kommer och går och man vet aldrig vem som ringer in. Jag hoppas att våra tittare ska känna spänningen i just detta och att den ena veckan inte blir den andra lik, säger Rickard som kommer att vara med och utveckla programmet under våren. 

Stort engagemang för föreningslivet

Rickard ledde BingoLotto mellan åren 2005 och 2008. Han kommer senast från SVT:s Vem vet mest, men han har även varit programledare för Melodifestivalen och Nyhetsmorgon i TV4. Dessutom har han lett program som Wild Kids och Sommarkväll med Rickard Olsson. Sitt engagemang för föreningslivet fick han redan som liten då han växte upp i Sätra utanför Gävle, där föreningslivet spelade en viktig roll för många ungdomar.
– Vi är jätteglada att Rickard har tackat ja till att leda programmet. Han är en av Sveriges absolut mest populära programledare. Dessutom har han ett stort hjärta och ett engagemang för föreningslivet, vilket är viktigt för Bingolotto, säger Folkspels VD Hans Sahlin.

Rickard kommer att arbeta för Folkspel – som står bakom bland annat BingoLotto och Sverigelotten – redan under våren, bland annat med planeringen av BingoLotto, men även med andra evenemang som Årets Eldsjälsgala i mars.

Publicerad 2018-01-18

Tillbaka till bloggen


Arkiv
Bingolottos nya programledare hösten 2018 - Rickard Olsson