Så semestrar du bäst på hemmaplan

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2020-04-06

Fler än någonsin kommer i år att semestra på hemmaplan denna sommar, ha en så kallas ”Hemester”. Men hur semestrar man hemma? Bingobloggen delar här med sig av sina bästa hemestertips.

Lös hemmaprojektet utan stress

Sommaren brukar ju inte bara vara vila och gotta sig utan oftast har man även något hemmaprojekt inplanerat. Kanske ska huset målas om, eller så ska en ny altan byggas. Du kanske även hade tänkt resa utomlands eller tänkt att åka och hälsa på släkt och vänner någon vecka. Är vädret med så vill man ju gärna åka och bada under dagarna. Med andra ord brukar det bli ganska stressigt för att få detta projekt klart. De flesta trycker ihop detta under en semestervecka. Men ta nu chansen att sprida ut arbetet under hela semestern. Gör lite varje dag, stressfritt, så att du kan njuta av sommaren i lugn och ro.

Upptäck din hemstad

Hur många gånger har du besökt din egen hemstads turistbyrå? Även fast du bott på samma plats i många år så finns det garanterat pärlor på hemmaplan som du inte känner till men som du kan passa på att upptäcka. Besök din turistbyrå, plocka på dig några broschyrer och fråga om vilka aktiviteter som ska ske i sommar. Sedan är det bara att åka hem och planera.

Bor du i Umeå, Stockholm, Göteborg eller Malmö? Kika gärna på våra bästa tips på saker att göra i Umeå, bästa aktiviteterna i Stockholm, vad man kan hitta på i sommar i Göteborg och sist men inte minst - topp 10 saker att göra i sommar i Malmö.

Testa på skogsbad

Sverige är ett fantastiskt land och allemansrätten är fantastisk. Det innebär att du får vistas fritt i skog och mark så länge man inte stör eller skada naturen. Varför inte tälta i din närliggande skog under sommaren? Väl i skogen kan jag verkligen rekommendera att ta ett skogsbad. Vad är ett skogsbad tänker du? Detta fenomen härstammar från Japan, där många arbetare under 70-talet blev utarbetade. Skogsbad handlar helt enkelt om att uppleva kravlös vistelse i skogen och att ta in skogen med alla sinnen. Att helt enkelt inte göra så mycket utan bara vara. Ett utmärkt sätt att varva ner på helt enkelt.

Skogsbad

Strandsafari

Om du bor när havet, eller i ett område med många sjöar så kan jag varmt rekommendera att du testar på strandsafari. Det är enkelt roligt och kan leda till roliga diskussioner med hela familjen. Vad detta går ut på är att du helt enkelt besöker olika badplatser varje dag och betygsätter dessa i en liten bok efter vad varje familjemedlem tycker. Vilken badplats har bäst sand? Vilken är roligast att bada på? Var har dem den godaste glassen? Vilken badplats har det bästa krabbfångarställe? Varmast vatten och så vidare. Betygsätt under sommaren så hittar du till slut den perfekta badplatsen för hela familjen!

Svensk sjö

Om det blir en regnig sommar…

…Så är det ingen fara! Varför inte passa på att besöka biblioteket, låna ett par böcker, koka lite te och kura ihop dig i fåtöljen med. Passa på att kanske baka bullar eller något annat gott att fylla frysen med, eller varför inte dra fram några klassiska brädspel och spela med familjen? För en regnig sommar kan faktiskt vara mysfaktor 10/10 om man bara lägger manken till.

Testa vårt Variantbingo

På semestern bör man ju passa på att både äta och dricka gott, och verkligen njuta av sin lediga tid. Unna dig de sakerna du inte hinner eller orkar med under en vanlig arbetsvecka.Varför inte ge vårt spännande Variantbingo en chans? Med spännande chattävlingar, höga jackpottar och spännande spel så är vårt Variantbingo verkligen en rolig aktivitet! Testa på Variantbingo!

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv