5 saker att göra i Stockholm till sommaren

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-04-09

Vår huvudstad Stockholm är verkligen en vacker stad och dränkt i solsken blir den, om möjligt, ännu mer hänförande.

Har du planerat in en snabbvisit eller härlig staycation till storstaden och behöver tips på saker att göra? Oavsett hur länge du ska besöka vackra Stockholm så har vi förslag på vad du kan göra när du väl är på plats. Här kommer vår topplista på aktiviteter att göra i sommar-Stockholm. (Du kan tacka oss efteråt!)

1. Promenadstråket på Fjällgatan

Visst uppskattar du också fantastiska vyer? Utsikten från promenadstråket på Fjällgatan går inte av för hackor utan här visar sig verkligen Stockholm från sin absolut bästa sida. Därför rekommenderar vi starkt att snöra på sig promenadskorna och ta en härlig promenix längs Fjällgatan. Ackompanjerat av glass i handen är det få saker som är så idylliska!

Kulglass i rån mot en blå himmel

2. Ät skärgårdslunch på Fjäderholmarna

20 minuters båtfärd är allt som behövs för att ta dig från Stockholm city till de fantastiska Fjäderholmarna. Här kan du avnjuta en god lunch (eller middag) på Fjärderholmarnas krog eller strosa runt bland hantverkares ateljéer och butiker. På Fjäderholmarna får du snabbt, smidigt och enkelt ett litet smakprov på vad Stockholms skärgård har att erbjuda!

3. Ta dig ett dopp!

Stockholm erbjuder många badplatser som har sin inbjudan till svalkande dopp gemensamt. BingoBloggens favoriter är:

Kristinebergs klippbad

Kristinebergs klippbad passar perfekt för dig som helst tar ditt dopp direkt från solvarma klippor.

Hornsbergs strand

Hornsbergs strand är en otroligt populär badplats som passar perfekt för en heldag i solen. Här badar du smidigt med stege från brygga samtidigt som du avnjuter myllret från andra badentusiaster!

Vanadisbadet

Föredrar du dopp i pool? Kanske kan Vanadisbadet locka i så fall – här kan du nämligen ta svalkande dopp i just pool. Dessutom mitt i city! Det ligger lägligt nog på den norra delen av Sveavägen vilket är perfekt för en paus i shoppingen som leder oss in på nästa tips..

4. Shoppa loss på trendiga Götgatan

Stockholm är något utav ett shoppingmecka med massor av fantastiska shoppinggator. Vår favorit är Götgatan där du kan hitta nya ögonstenar till garderoben, unika inredningsdetaljer eller varför inte komplettera skivsamlingen hos någon utav de kända skivbutikerna som håller till på gatan? Den största delen av Götgatan är dessutom gågata vilket bjuder in till timtal av strosande.

Svensk flagga som hänger i Gamla Stan i Stockholm

5. Upplev kittlande Gröna Lund

Att Gröna Lund är synonymt med pirr i magen, skratt och spänning kommer väl knappast som en nyhet för någon, men vi vill ändå ha med nöjesparken på vår topp fem. Inte bara för att Gröna Lund är en riktig Stockholmsklassiker utan också för att den är väl värd ett besök.

Här väntar massvis av åkattraktioner som kommer kittla dina nerver, men du kan också 5-kampa eller gå på Grönan Live som är Sveriges längsta festival med sina 60 artistuppträdanden.

Vad ser du fram emot mest?

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Ps. Missa inte våra andra inlägg om en lyckad semester inom landets gränser! Bland annat kan du få tips om saker att hitta på i Göteborg, bästa tipsen för din Umeå-visit eller bästa sommartipsen för ett lyckat besök i Malmö. Ds.

Tillbaka till bloggen


Arkiv