Sommarens härligaste resmål

Februari. Har du börjat tröttna på det mörka, kalla klimatet här i Sverige? Längtar du efter sommaren? Har du börjat drömma om en solresa, men är osäker på vart du ska åka? Ingen fara, våra kompisar på Apollo har tagit fram en lista på sommarens härligaste resmål!

Vart åker du på årets sommarsemester? Blir det en kär favorit eller nyfunnen pärla? Oavsett om du söker lummiga olivlundar och slingrande gränder, ett vackert landskap med höga berg och kristallklart vatten eller bra shopping och god lokal mat så finner du sommarens skönaste resor hos Apollo. Ibland behöver du kanske lite inspiration för att se vart i världen du ska bege dig härnäst. Vi hjälper dig att hitta sommarens härligaste resmål!

Våra tre guldkorn i Grekland

Underbara Grekland… Landet vi återvänder till år efter år, men fortfarande lyckas finna nya guldkorn i. Här kan du njuta av det lugna ö-livet, där hamnen ofta är en samlingsplats för både turister och lokalbor eller upptäcka fastlandet där den sköna naturen och de vackra stränderna lockar. Här är tre av våra favoriter i Grekland.

Byn Lindos på ön Rhodos i Grekland - BingoLotto
Byn Lindos på ön Rhodos i Grekland

Rhodos

Rhodos bjuder på vackra stränder, historiska minnesmärken och ett pulserande nöjesliv. Denna natursköna ö har ett bergigt och grönt landskap med flera citrusodlingar och olivlundar, och längs kusten ligger gamla byar och vikar med kristallklart vatten. Med sin placering längst söderut i Egeiska havet kan Rhodos stoltsera med flest soltimmar i hela Grekland – och passande nog är Rhodos, enligt grekisk mytologi, solguden Helios ö. Väl på plats får du inte missa den mysiga byn Lindos, som med sina vitkalkade hus och Akropolisklippan är en av de vackraste byarna på Rhodos.


Byn Parga på fastlandet i Grekland - BingoLotto
Byn Parga på fastlandet i Grekland

Parga

Att resa till Parga är som att komma till en romantisk småstadsidyll. Det är härligt kulligt, vackert grönt och stränderna är fantastiska. Den lilla staden tornar upp sig som en amfiteater mot vattnet och på kvällarna tycks det liksom glittra om staden. Här lockar dofterna av grekisk mat och till kvällen samlas alla under den mysiga belysningen från de välbesökta tavernorna som ligger tätt på rad. Från Parga har du nära till de hisnande scenerierna och naturupplevelserna i bergsområdet Zagoria. Byarna i detta område är skyddade av Unescos världsarv, med välbevarade hus i traditionell byggnadskonst och smala stenlagda gränder. De är belägna på höjder upp till 2500 meter och i området kan du vandra, cykla, klättra eller testa på forsränning.

Byn Plomari på ön Lesvos i Grekland - BingoLotto
Byn Plomari på ön Lesvos i Grekland

Lesvos

Om du är ute efter det genuina Grekland ska du resa till Lesvos. På denna vackra ö finns färgglada hus, grönskande pinjeskogar och lummiga olivlundar. Här semestrar du på en av Greklands största öar – känd för både sin olivolja och ouzo, som anses var en av Greklands bästa. Den färgglada byn Plomari är känd som Ouzohuvudstaden och här ligger inte mindre än fyra ouzodestillerier. Dessutom bjuder ön på vackra vandringsleder där du kan upptäcka mer av de timjansdoftande dalarna eller de pittoreska byarna.

 

Vår härliga favorit Turkiet

Upplev Turkiet, landet mellan öst och väst, och låt dig förföras av lata dagar på stranden, kryddiga matupplevelser, tebjudningar i basarerna och ändlösa nätter. Vi trivs extra bra i Alanya och Side, där de vackra ruinerna och borgarna samsas med bra shopping, god lokal mat och ett aktivt nattliv.

Borgen i Alanya i Turkiet - BingoLotto
Borgen i Alanya i Turkiet

Alanya

Besök Alanya där din sol- och badsemester kombineras med pulsen från stadslivet. Här hittar du allt från långa stränder och fantastisk mat till ett stort utbud av hamam och andra avkopplande spaupplevelser. Missa inte heller den stora borgen som stoltserar vid Alanyas hamn. Borgen ligger 250 meter över havet på en stenig halvö som skjuter ut i Medelhavet. Muren som omger slottet är flera kilometer lång och här kan du vandra bland bastioner och citadell, varav de flesta gjorts om till mindre museum. 

Naturfenomenet Pamukkale utanför Side i Turkiet - BingoLotto
Naturfenomenet Pamukkale utanför Side i Turkiet

Side

I Side väntar en charmerande semester i pittoreska miljöer. Här vimlar det av ruiner och kulturella sevärdheter och i den äldre delen av staden strosar du runt bland mysiga stenhus, restauranger och butiker. Åker du till Side måste du besöka det vackra naturfenomenet Pamukkale. Det turkiska ordet betyder "bomullsslott" och det är inte svårt att förstå när du ser dessa vackra kalkstensterrasser med varma, kristallklara pooler och vattenfall. Här finns även välbevarade ruiner från den grek-romerska staden Hierapolis, vilket gör Pamukkale till en unik kombination av naturliga och konstruerade underverk. Detta har gett Pamukkale en plats på Unescos världsarvslista.

Vår nyvunna vän Albanien

Möt din nya vän och semesterfavorit – Albanien. Ett land vars natur präglas av höga berg, porlande vattendrag och långa stränder och vars goda inhemska mat är inspirerad av både italienska och grekiska smaker. I byarna hittar du mysiga hamnar, lokala restauranger och små shoppinggator. Vi reser till den fina sandstranden vid Durres Riviera, där barnfamiljerna trivs allra bäst, och där man har nära till den storslagna naturen i de norra delarna av Albanien. 

 Sjön Komani Lake i Albanien - BingoLotto
Sjön Komani Lake i Albanien

Durres Riviera

Upptäck Durres Riviera i Albanien, en lång sandstrand som sträcker sig från Albaniens näst största stad Durres och nästan en mil söderut. Här lyser solen över de grönskande bergen och den vackra stranden i detta semesterparadis med god mat och billiga priser. På den rymliga sandstranden har hotellen gott om solstolar och parasoller och utmed delar av stranden löper mysiga strandpromenader där det ibland säljs solmogen färsk frukt och albanska souvenirer. Härifrån kan du också lätt ta dig med båt till Albaniens största ö och grottan Haxhi Aliu eller upptäcka den fantastiska naturen kring sjön Komani Lake i norra Albanien.

Publicerad 2020-02-03

Tillbaka till bloggen


Arkiv