Stötta din förening ekonomiskt

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-04-14

Just nu står många delar av vårt samhälle mer stilla än normalt sätt och det föreningsliv som vi håller så kärt är tyvärr inget undantag. Svensk idrott står i princip helt stilla.

Det har väl knappast gått någon obemärkt förbi att många delar av det som vi normalt sätt tar för givet har blivit påverkat av det oväntade utbrottet av coronaviruset covid-19.

Många delar av vårt samhälle har tvingats ställa om och det har givetvis också inneburit negativ påverkan på vårt föreningsliv. När tränings- och tävlingstillfällen läggs på is är det inte konstigt att ekonomin blir påverkad negativt, och i många fall sätter det även en nål i sidan på den ack så viktiga kämpaglöden.

Föreningsliv, Folkspel och BingoLotto. Det är tre saker som hör ihop. Därför är det inte så konstigt att flera personer som arbetar på Folkspel är aktiva inom föreningslivet. Här kan du läsa om när vi träffade två av dem!

Våra bästa tips på hur du kan stötta din förening

Normalt sätt brinner, som ni vet, vår eld otroligt mycket för föreningslivet men i situationer som detta tänds lågan och brinner ytterligare lite starkare och vi hoppas självklart att även du inser vikten av att ha ett friskt föreningsliv. Därför har vi på BingoBloggen valt att lista ett par enkla och snabba tips till dig som vill stötta Sveriges föreningsliv lite extra i dessa svåra tider.

1. Bli stödmedlem

I ett svårt läge som detta kan det vara en god idé att bli stödmedlem i en förening som ligger dig varmt om hjärtat för att på så sätt visa och ge ekonomiskt stöd genom att betala medlemsavgiften.

2. Swisha bidrag

Ofta finns det möjlighet att direkt swisha en gåva till den förening du bryr dig lite extra om. Kika efter information kring hur du swishar ditt bidrag på föreningens hemsida. Det är ett otroligt enkelt och riktigt smidigt sätt att visa sitt stöd på, tycker vi!

Person med målade naglar och smycken som håller i en mobiltelefon

3. Insättning på bankgiro

Ibland har föreningen inte möjlighet att ta emot bidrag via swish, men allt som oftast går det alldeles utmärkt att göra en insättning på deras bankgiro istället. Det funkar ju himla fint det med!

4. Hjälp till som volontär

Vill du göra någonting meningsfullt, bidra till ett bättre klimat i vårt samhälle och hitta gemenskap med människor som brinner för samma frågor som du gör?

Då kan volontärarbete för din förening absolut vara ett fint alternativ för att visa din välvilja och för att hjälpa till i dessa svåra tider. Dessutom är det ett gyllene tillfälle för dig att få påverka och göra någonting fint för andra - vilket karmakontot alltid mår bra av!

5. Köp en bingolott

Allt överskott från BingoLotto går faktiskt oavkortat till föreningslivet. Därför kan du på ett enkelt och roligt sätt stötta Sveriges föreningar genom att köpa en bingolott.

På köpet får du dessutom trevlig familjeunderhållning och vinstchanser under söndagkvällarna! Nyfiken? Läs mer om vad som kommer i söndagens BingoLotto här.

Person som har fötterna på soffbordet och kollar på BingoLotto på tv

6. Bonustips för alla som är aktiva inom en förening

I dagarna lanserade Folkspel en ny möjlighet för föreningar att enkelt tjäna pengar genom att sälja digitala bingolotter. Det är också otroligt enkelt för dig som vill hjälpa din förening att stötta försäljningen genom att sprida föreningens specifika länk. Läs mer om hur du gör på Folkspels hemsida.

Förhoppningsvis känner du dig inspirerad att hjälpa just din favoritförening lite extra nu, så att vi alla kan åtnjuta ett lika rikt och härligt föreningsliv som vi haft tidigare även efter att denna kris blåst över.

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

 

Tillbaka till bloggen

 


Arkiv