Fredrik Wingbro

Fredrik Wingbro har arbetat med BingoLotto sedan 2015 och känns bland annat igen från BingoLottos Facebook Live-sändning. Nu står han inför en ny, spännande utmaning då han är en av programledarna för BingoLottos nya storsatsning – BingoLotto Express.

fredrik-wingbro-programledare-2021-03-bingolotto-express-450x300.jpg

Fredrik Wingbro föddes den 24 augusti 1986 i Kungsbacka, strax utanför Göteborg. Han har alltid älskat idrott men också att underhålla, så när det stod klart att det inte skulle bli något fotbollsproffs av honom, blev det naturliga steget att istället utbilda sig till sportjournalist. Efter avslutad utbildning arbetade han som en av väldigt få heltidsanställda innebandyjournalister under ett par års tid innan han tillslut hittade hem hos Folkspel och nu som programledare för BingoLotto Express.

Backhoppning och landskamp i Singapore

Den ultimata drömmen för Fredrik var att en dag få kommentera en VM-final i fotboll. Dithän har han ännu inte nått, men under sin tid som sportjournalist har han upplevt flera andra udda sporthändelser. Bland annat kommenterade Fredrik världscupen i backhoppning i Falun 2011. Han har också haft den unika möjligheten att kommentera landskampen i innebandy, när Singapores dam- och herrlandslag mötte det svenska klubblaget Pixbo Wallenstam.

Humor och komik en viktig del

Utöver sitt stora idrottsintresse har Fredrik alltid trivts bra på scen i olika sammanhang, och gärna och ofta arbetat med humor. På repertoaren finns bland annat olika uppträdanden på scener som Kajskjul 8, Stenhammarsalen och diverse klubbar. Både på egen hand och tillsammans med humorgruppen Lester & Kulturvarietén.

BingoLotto och Facebook Live

Sedan 2015 har Fredrik varit anställd på Folkspel där han arbetar med bingolotto.se och dess sociala kanaler. Där har man till och från kunnat se Fredrik tillsammans med John Sarafian i Facebook Live som sänds inför varje BingoLotto-sändning. Och sedan mars 2021 leder Fredrik, tillsammans med sina programledararkollegor André och Annica BingoLotto Express.

12 snabba frågor med BingoLotto Express programledare Fredrik Wingbro


1. Hur känns det att leda BingoLottos nya storsatsning BingoLotto Express? 
Detta känns otroligt roligt att få vara en del utav denna spännande satsning. Möjligheten att få introducera både nya och gamla spelare till att spela BingoLotto på ett helt nytt sätt. Att få skapa en relation med spelarna är något jag ser fram emot, och givetvis, möjligheten att lotta ut härliga vinster till våra spelare!

2. Vem skulle vara din önskegäst i programmet?
Jag är ju en sportnörd utan dess like! Jag slukar all idrott i allmänhet, men som många andra är fotboll min stora passion i livet. Så självklart är Zlatan ett namn som poppar upp i huvudet på mig. Han medverkade ju som programledare i italienska melodifestivalen, så han kanske snart är varm i kläderna även för BingoLotto Express, haha!

3. Vem är du som programledare?
Jag vill tro att jag är en programledare, men kanske framför allt en människa som alltid har nära till skratt och som verkligen älskar att ha roligt! Jag hoppas att detta är något som kommer att lysa igenom även i min roll som programledare.

4. Vad är det värsta som kan hända dig under en sändning?
Det är förmodligen att jag skulle bli rejält kissnödig! För jag hade haft svårt att hålla mig cool då, så jag hade förmodligen bjudit på en liten dansshow genom hela programmet. Och jag är INTE någon dansare! Så jag har det som rutin att alltid gå på toaletten innan jag går in i sändning!

5. Vi vill bjuda dig på middag, hur vinner vi ditt hjärta?
Lagar du italienskt så är du min amore! Jag är ett stort fan av det italienska köket. Pasta, ostar, skinkor, oljor, bröd och pizza såklart. Oj, det vattnas i munnen på mig bara jag pratar om det. Men om jag bara får välja en rätt, som är helt rätt att laga åt mig, då blir det en Frutti di Mare!

6. Hur är du själv i köket?
Hade du frågat mig den frågan för sju, åtta år sedan hade svaret blivit: totalt oduglig. Men mitt intresse för matlagning växer konstant. Men kanske ännu mer mitt intresse för bakning. Jag tycker väldigt mycket om att baka bröd, bullar och kakor!

7. Har du någon koppling till föreningslivet?
Jag har en bakgrund inom både tennis och golf, så föreningslivet ligger mig fortfarande extremt varmt om hjärtat. De ideella ledarna jag mött genom mitt idrottande, är personer som betytt otroligt mycket för mig, både sportsligt och på ett personligt plan. Jag kommer inte ihåg namnet på mina lärare i högstadiet, men kan rabbla alla mina tennistränare. Ett stort tecken på att föreningslivet berör!

8. Du får bara välja en serie, vilken får vi inte missa?
Att bara få välja en är så sjukt taskigt, när det finns så många bra serier! Men i sådana fall så får jag nog säga ”Min fantastiska väninna” som är baserad på Elena Ferrantes bokserie ”Neapelkvartetten” En fantastisk historia om vänskap mellan två personer, med avstamp i ett minst lika fascinerande Neapel på 50-talet.

9. Det bästa du vet med BingoLotto?
Det bästa med programmet BingoLotto är att man vet vad man får samtidigt som man inte har en aning om vad som väntar en. Bingospelen har spänningsmomentet men också trygghet. Men däremellan kan vad som helst hända. Allt ifrån superglada spelare som vinner stort till galna upptåg från programledarna. För det är ju live, och när det är live kan som sagt vad som helst hända.

10. Vad skulle du förgylla din tid med om du var tvungen att leva själv på en öde ö?
Jag hade nog plöjt böcker som en galning. Det är det jag gör när jag hamnar på en solig strand i normala fall. Kanske att jag hade passat på att skriva mina egna memoarer när jag ändå var igång? Och byggt ett hem, lärt mig fiska osv.

11. När du är ledig, vad gör du då?
Jag har sedan ett par år tillbaka helt fastnat för den fantastiska sporten Discgolf! Så får jag tillfälle så beger jag mig gärna ut och kastar mina discar. Det är en fruktansvärt rolig och beroendeframkallande sport. Utöver detta tycker jag mycket om att vara vid havet och utforska Göteborgs skärgård, och vandra i dess naturreservat tillsammans med min fru.

12. Sist men inte minst, vad har du själv för lyckonummer?
Ska man verkligen avslöja detta? Hmm, okej då. Mitt lyckonummer har alltid varit åtta. Jag vet egentligen inte varför, och jag kan inte säga att jag har haft någon otrolig glädje av det. Vid närmare eftertanke är nog mitt favoritnummer snarare 24. Det är datumet jag fyller år, min fru fyller år, vi har bröllopsdag, det är julafton… Ja, rättelse, 24 är mitt turnummer!

Tillbaka till BingoLottos programledare