Einar spelar för Tidans IF

Einar Andersson har spelat BingoLotto sedan Lokets tid. Eller kanske inte spelat så mycket. Inte sällan har han rättat lotterna i efterhand. Einar prenumererar på lotter i första hand för att gynna hemmaklubben Tidans IF. Men nu är det Einar själv som är i fokus. På söndag spelar han Stjärnspelet i direktsändning – med chans att vinna 3 miljoner!

Nog har det hänt att Einar bestämt sig för att sluta spela BingoLotto. Ibland har det känts som att han inte vunnit något. Men så har det dykt upp några småvinster och Einar har ändå fortsatt att spela. Och så stöttar han ju sitt Tidans IF.

Inför sommaren hade Einar samlat på sig poäng som prenumerant och köpt extralotter för att plötsligt sitta med en hel drös lotter som skulle rättas i efterhand, efter att han inte hunnit se programmet på ett tag.

– Helt plötsligt när jag rättar en lott framför datorn så står det på skärmen att jag ska få spela Stjärnspelet. Stjärnspelet, vad är det för något? Det visste jag knappt, säger Einar.

När Einar förstod vad Stjärnspelet innebar blev han lite chockad. Han fick dubbelkolla lottnumret flera gånger så att det verkligen var rätt. Han ringde till Folkspel i Göteborg för att stämma av och fick det svart på vitt att just han skulle få spela Stjärnspelet. När Einar fått klarhet smälte allt in ganska fort. Nu väntar han på att åka ner till Göteborg och äntra BingoLottostudion.

 

– Det känns lite pirrigt, det kan jag säga. Jag söker inte offentlighetens ljus direkt. Men vi har inte berättat för våra barn eller barnbarn. Vi har inte sagt någonting. Vi ska skicka ett sms när vi sitter på hotellrummet och be dem titta på BingoLotto, som vi tror kommer att bli extra trevligt på söndag, säger Einar.

Einar kan vinna allt från 100 000 upp till 3 miljoner kronor. Det är redan klart att han och hustrun kommer att åka på semester med barn och barnbarn. Och vinner han 3 miljoner blir det en elcykel till hustrun också.

– Sedan finns det en önskan om att köpa en ny husbil. Vi har kört runt i den vi har i några år nu, så det skulle vara härligt med en modernare variant.

På söndag åker Einar ner till Göteborg för att spela Stjärnspelet i direktsändning i studion. Det återstår att se om det blir en elcykel till hustrun.

Överskottet från Einars prenumeration på Bingolotto går till Tidans IF.