Loket med 50 öre i släptåg

Leif ”Loket” Olsson blir känd över en natt när BingoLotto börjar rikssändas i TV4. Helt plötsligt är han hela Nordens mest berömda person – på gott och ont. Men hur ligger det egentligen till med det där seglivade ryktet om 50 öre/lotten?

Vad är tjusningen med BingoLotto?

– I början var det ju att det var något helt nytt, vi hade inte tidigare sett ett program i stil med BingoLotto. Men att det skulle bli så stort kunde ju ingen ana då. Med tiden blev givetvis tjusningen att programmet försörjde ett helt Idrottssverige.

Vad betydde BingoLotto för dig?

– Bara över en natt blev jag Sveriges mest berömda person, så det betydde givetvis mycket för mig personligen.  Även om jag tackade nej till första avtalet med 50 öre/lotten. Då sa jag: ”Nej, jag måste ju kunna leva på det här.” Ni kan ju tänka er att jag funderade på mina 50 öre varje gång vi hade sålt en 5-6 miljoner lotter. Men det var ju roligt för mig att leda ett så framgångsrikt program, det var ingen tvekan om det.

Det finns mycket känslor bland BingoLottos trogna tittare – vad tror du det beror på?

– Så ska det vara, folk ska tycka till. Känner man inte igen sig så är det klart att man ska få reagera.

Vad var det största med att leda BingoLotto?

– Jag minns framför allt uppmärksamheten, jag var ju känd över hela Norden – jag kunde inte gå någonstans utan att folk visste vem jag var. Den uppmärksamheten var både jobbig och rolig, det gick  ju inte och smyga sig någonstans. Så kan det vara fortfarande. Jag gick från bilen in till stan idag, då stod det en dam och tittade på mig länge och väl. Till slut frågade hon: ”Är det Loket?”. ”Ja, det är det”. ”Det var längesen, du!”. Men sånt där är positivt.

– I början var det ju att det var något helt nytt, vi hade inte tidigare sett ett program i stil med BingoLotto. Men att det skulle bli så stort kunde ju ingen ana då.Leif "Loket" Olsson

Vad är det bästa från tiden med BingoLotto?

– Alla roliga samtal, det kunde ju hända vad som helst i programmen. Telefonörerna var en väldig lycka för mig. Christer Sjögren och dansbandsmusiken är också viktigt och är det som byggt upp hela BingoLotto. Det var givetvis roligt för mig att leda ett så framgångsrikt program, det var ingen tvekan om det. Och det är ju fantastiskt att programmet finns kvar efter 25 år.

Några speciella artister du minns?

– Jag hade med två utländska artister under min tid som programledare; Julio Iglesias och Ricky Martin. Ricky Martin ville dock inte ställa upp på intervju, men då sa jag att det aldrig var några problem för Julio. ”Va, har Julio varit med här?”, svarade han. Då var det inga problem med intervjun längre, sedan var han med på allting.

Dela med dig av en riktigt härlig anekdot

– Det finns många roliga minnen. Jag minns framför allt damen som bodde i ett servicehus i Luleå och vann ett biljardbord. Hon tyckte det var alldeles fantastiskt med BingoLotto. Det var hennes bästa sällskap varje vecka. Sen hade vi ju en gubbe som var postmästare och som fixade till vinsterna i efterhand, så hon blev nog nöjd till slut.

Leif "Loket" Olsson - Hon är inte hemma

Katthataren vinner kattmat

Tredje advent – med miljonchans!

Den 15 december bjuder vi in till adventsfirande tillsammans med Rock'n Roll-mästarna The Boppers, stjärnskottet Johanna Beijbom och den forna idolvinnaren Martin Almgren! Tillsammans spelar vi om 6,5 miljoner kr! Se till att säkra din lott redan nu.

Från Loket till Rickard

Inför BingoLottos 25-årsjubileum träffade vi alla programledarna för en intervju.

Vilken intervju vill du läsa?

Filmklipp från förr

Det finns många speciella ögonblick från BingoLottos 25-åriga historia.

Se klippen!

BingoBerra

Många kommer ihåg BingoBerra. Men vad gör han idag?

Se mer om BingoBerra