Om BingoLotto

BingoLotto ägs och drivs av Folkspel som i sin tur är en ideell organisation. Allt överskott från försäljningen av BingoLotto går till föreningslivet och sedan starten har Folkspel genererat otroliga 16,6 miljarder kronor till Sveriges föreningar.

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag och ägs av Sveriges 72 riksorganisationer och alla deras 5 miljoner medlemmar – det är mer än halva Sveriges befolkning!

BingoLotto är alltså inte en fristående kommersiell produkt. Det betyder att när du köper en Bingolott är du med och bidrar till ett bättre Sverige. Varje gång du köper en lott gör du en insats. Och varje gång går allt överskott oavkortat till Sveriges föreningar.

Svenskt föreningsliv är unikt i sitt slag. Föreningar och organisationer samlar människor med gemensamma intressen under organiserade former och alla får vara med och alla är välkomna i gemenskapen. Ett blomstrande föreningsliv är dock inget som finns naturligt i ett samhälle. Det kräver engagemang och tid, och framför allt – det kostar pengar.

Hur vi skapar kassaklirr

Det är genom lotteriprodukter som Folkspels ägare tjänar pengarna som bidrar till att de kan fortsätta bedriva sin verksamhet. Den allra mest kända produkten är BingoLotto som funnits med ända sedan starten 1989.

De lite nyare produkttillskotten är BingoLottos Julkalender, Bingo på nätet och Sverigelotten. Samtliga produkter med enorm potential att inbringa välkommet klirr i föreningskassorna. Är du en förening eller ett lag som vill börja sälja lotter – läs mer på Folkspel.se!

Var med och spela för ett bättre sverige du också!

 

Bingolotto_Folkspel

 

Kul fakta om BingoLotto

Arkivet är fyllt till bredden med information, händelser, vinster och udda incidenter från BingoLottos 27-åriga historia. Här följer ett axplock av allt samlat material:

* Vi har gjort över 900 personer till miljonärer
* Vi har gjort mer än 6000 personer till nybilsägare
* Flest bingolotter har genom åren sålts i Göteborgs kommun

* Om du lägger alla bingolotter som någonsin sålts efter varandra i en lång rad skulle den räcka 6,4 varv runt jorden

* Om du fyller en vågskål med alla sålda bingolotter skulle du behöva fylla den andra vågskålen med 6 327 personbilar eller 2 373 fullvuxna elefanter för att nå jämvikt

* Den totala ytan som alla sålda lotter skulle täcka motsvarar 12 243 fotbollsplaner

* Varje vecka finns det över 50 000 möjliga vinstchanser. Eller ca 8 miljoner i vinstpotten
pressfrågor

Är du journalist och söker pressmaterial som rör BingoLotto? Kontakta då vår PR-ansvarige John Sarafian på press@bingolotto.se

Mer information om Folkspel hittar du på www.folkspel.se.

Kontakt

Du är när som helst välkommen att kontakta oss om du har några frågor!

Kontakta BingoLotto

Frågor och svar

Till startsidan för Frågor och Svar om BingoLotto

Öppna Frågor och svar