Lucka 21:

Hallå där! Försöker du tjuvkika? Kom tillbaka igen den 21 december!

21 DECEMBER

Det har redan hunnit bli den 21 december och idag är det så lite som tre dagar kvar till självaste dopparedan – dagen då vi bland annat får öppna lucka 24 i julkalendern! Och så lite som två dagar kvar till vår favoritdag på året – nämligen BingoLottos uppesittarkväll. Det missar du väl inte? 

Men först tar vi lite rolig information om den 21 december. Häng på!

Visste du att?

Enligt Bondepraktikan, en slags handbok med goda tips och råd för bönder, sägs det att om Andersdagen (som infaller den 30 november, så det var ju ett tag sedan) har varit kall, då blir den 21 december slaskig. Har däremot Andersdagen varit varm blir den 21 december inte alls slaskig. Allt enligt ordspråket ”Om Anders braskar/slaskar ska Tomas slaska/braska”. Tror du att det stämmer? Minns du var det var för väder på Andersdagen?

Vem har namnsdag den 21 december?

Precis som du kanske redan luskat ut så är det ju självklart Tomas som har namnsdag den 21 december. Glöm inte att gratta om du har någon härlig Tomas i din närhet som förtjänar lite uppvaktning!

Speciella händelser den 21 december

  • 1913 – Kanske är korsord din kopp te? Då kan vi tala om att den 21 december 1913 publicerades världens allra första korsord. Stort!
  • 1968 – Är du rymdintresserad? Då kanske det kan vara roligt att veta att just den 21 december skickades Apollo 8 upp i rymden!
  • 2012 – Mayakalenderns stora årscykel kom till sin ända den 21 december 2012.

Du har väl öppnat alla tidigare luckor? Annars, se till att öppna lucka 20 i BingoLottos julkalender på en gång.